SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çifte kupaya doğru
17.06.2020

 
Trabzonspor kupada deplasmanda atılan bir golün avantajını Trabzon’da verdiği Fenerbahçe’nin elinden  bu kozunu daha ilk dakikalarda alarak maça başladı. Rakibin daha baskılı gözüktüğü bölümde Sörloth’un ısrarlı takipçiliğiyle gelen bu gol, bordo mavililere tur için büyük avantaj sağladı.


Uzatma için dahi en az iki gole ihtiyacı olan sarı lacivertlilere tek seçenek risk alarak baskı kurmak kaldı. Bu da tam Trabzonspor’un istediği bir durumdu. Çünkü savunmasından her hızlı çıkışında üçüncü bölgedeki etkili isimleriyle rakibe ecel terleri döktürdü. Ama ilk yarı biterken Trabzonspor savunmasındaki büyük yerleşim hatası, Fenerbahçe’ye ikinci yarı için umutlandıran golü Deniz’le getirdi. Emre Belözoğlu’na kulübede haklı olarak kırmızı kart gösteren Cüneyt Çakır’ın, Sörloth’a yapılan çok net penaltılık hareketi görmezden gelmesi, ilk 45 dakikanın diğer önemli ve maçın gidişatına etki eden ayrıntıları oldu.


İkinci yarı ilk yarının adeta tekrarı oldu. Fenerbahçe baskı kurdu yine, Trabzonspor iyi kapandı. Bu yarı için bir önemli fark da Mehmet Ekici faktörü oldu Fenerbahçe’de. Deneyimli oyuncu özellikle duran toplarda Uğurcan’ı çok zorladı.  Trabzonspor da Sörloth ve Ekuban ile kendini erken rahatlatabilecek gol fırsatını cömertçe harcarken önce Sörloth ardından da Novak son dakikalarda son sözü söyledi: Trabzonspor finalde. Böylece bordo mavililer hedeflediği çifte kupa yolunda önemli bir adım atmış oldu.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap