SON DAKİKA
SON DAKİKA


Futbol kazandı!
2.02.2020

Bir Fenerbahçe klasiği izledik her Trabzonspor - Fenerbahçe maçlarından önce olduğu gibi. Ortamı gererler, Trabzonspor tribünleri de oyuna gelir, istenmeyen olaylar olur, Trabzonspor ceza alır, Fenerbahçe de bundan nemalanır!

Ali Koç döneminde bu durum değişir diye boşuna bekledik. Önceki Başkanlarını aratmadı o da. Ali Şen bir taşla şampiyonluğu aldığımı söylemişti 1996’da. Aziz Yıldırım’ın senelerce aracı olduğu provokasyonlar hala hafızalarda. Şimdi de Ali Koç çıktı başımıza. Malatya’da deprem olmuş, maç ertelenmiş. Gayet normal. Ama adam öyle bir sundu ki olayı; sanki Trabzonspor, penaltılarla elediği Denizlispor’a karşı çok yoruldu da, dinlenmek için depremi kendi yaptı.

Çok ucuz provakasyon oldu ortamı germek için, çok ucuz! Olmadı yani, zaten amacına da ulaşmadı ya. Elinde patladı. Çık oyna topunu, kazan ya da kaybet!

***

Gelelim maça; adeta şok bir golle başladı karşılaşma. Trabzonsporlu oyuncular daha oyuna konsantre olamadan kalelerinde golü gördüler. Ama çabuk toparlandılar. Öne geçmiş olmanın özgüveniyle rahat oynayan Fenerbahçe’den kaptıkları her topla çabuk çıktılar. Bunlardan birinde Ekuban’ın milimetrik pasında topla savunmanın arkasında buluştu Sörloth ve çaprazdan klasını konuşturdu. Sörloth çok önemli bir oyuncu, çok kaliteli bir golcü. Her buluştuğu topu olumlu kullandı. Novak’ın skoru 2-1 yapan golünün başlangıcında o var. Şansızlığı ise kafa vuruşunda direk engeline takılması oldu. Bir de Uğurcan var ilk yarıya damgasını vuran. Takımın baskı yediği bu yarının son 5 dakikasında 3 mutlak tehlikeyi adeta tek başına önledi, hakkını vermek lazım.

Hakem Ali Palabıyık’ın takdir haklarını tümüyle Fenerbahçe lehine kullanmaya devam ettiği, Hüseyin Çimşir’in de Yusuf’un yerine yeni transfer Guilherme’yi sahaya sürdüğü 2. yarıda Trabzonspor, kontrollü oyunu tercih etti. Fenerbahçe’nin oyuna tempo kazandırma çabaları sonuç vermeyince Ersun Yanal, Emre ve Deniz Türüç takviyelerini yaptı. Ama durum değişmedi. Son hamlesi Ferdi’yle oldu. Hüseyin Çimşir de Sturridge kozunu oynadı. Genel olarak oyunu Trabzonspor yarı alanına yıkmış olsa da Fenerbahçe uzatmalarda Uğurcan’ın yeniden sahneye çıktığı pozisyon dışında eşitliği yakalayabilecek fırsat bulamadı ve Trabzonspor ilk yarıda bulduğu gollerle maçı kazandı. Böylece sadece Trabzonspor değil,  maç bittikten sonra sadece kendi futbolcularının gerilip ortamı karıştırmasına neden olan Ali Koç’a inat futbol kazandı!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap