SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gereksiz rotasyon!
4.10.2019

Ünal Karaman, Sosa, Nwakame ve Perreira’yı kulübeye alarak takımını, Avrupa Ligi C Grubu lideri Basel ile oynayacağı maça adeta, orta alanda kısmen beyinden, sol önde bir kolundan, sağ arkada da bir ayağından mahrum çıkardı! Her ne sebeple olursa olsun tartışılabilecek bu rotasyon uygulaması, ilk yarıda Trabzonspor’un gruptaki birinci maçında rakibine gol yağdıran İsviçre ekibi önünde mahkum oynamasına neden oldu. Basel takımı bu yarıda topa daha çok sahip oldu, oyunu forse etti. Nitekim Widmer’le golü bulmakta zorlanmadı.

Trabzonspor beklenenin aksine gol sonrası panik yaşamadığı gibi rakip kaleye daha etkili gitti. Abdulkadir Parmak, kazanılan bir serbest vuruşu çok klas kullanıp eşitliği sağladı. İlk yarının kalan bölümünde taraflar risk almayıp kontrollü oyunu edince iki kalede de heyecan uyandıracak pozisyon üretilmeden devre bitti.

Karaman takımını ikinci yarıya beklenen Avdijaj - Nwakame değişikliğiyle başlattı. Bu değişiklik kısa sürede farkını gösterdi. Sturridge ve Sörloth işbirliği Nwakame’ye öyle bir pozisyon yarattı ki bu oyuncu zor olanı yapıp topu dışarı atmasa maçın havası değişecekti. Sturridge’in oyuna ağırlığını koydu. Çok kritik topları kazandırdığı arkadaşlarının sonuç üretememesinden sonra Karaman, ikinci önemli hamlesini yaptı ve Sosa’yı oyuna aldı. Sturridge’i daha öne çekti. Deyim yerindeyse 66 dakika sonra taşlar yerli yerine oturdu!

Marcel Koller de Okafor’dan sonra önde Ademi-Arthur değişikliğini yapınca, iki teknik adamın da bu maçı kazanma arzularının boyutu ortaya çıktı. Savunmalarda hata yapmamak gerekiyordu ama önce Basel yaptı, ofsayt zannıyla boş bırakılan Sosa, bir dakika sonra da Okafor Trabzonspor savunmasına karşılıklı fatura kestiler.

Böylece Trabzonspor 4 formda oyuncusunu rotasyona sokmanın bedelini iki kayıp puanla ödedi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap