SON DAKİKA
SON DAKİKA


İhtiyacı olan kazandı
19.03.2022

Ligde hedefi “şampiyonluk turunu en erken atan takımı olma” rekorunu elde etmek olan Trabzonspor ile kümede kalma savaşı veren Rizespor arasındaki mücadeleye kar yağışı damga vurdu. Maçtan iki saat önce yoğunlaşan yağışla zeminde kalınlığı 10 cm’yi bulan kar temizlendikten sonra karşılaşma 20 dakika geç başladı. Temizlenmesine karşın devam eden kar yağışıyla ağırlaşan zeminde iki takım oyuncuları da istediklerini yapmakta zorlandı. Doğal olarak ortaya futbol kalitesi çok düşük bir ilk yarı çıktı. Taraflar pozisyon üretmekte zorlandı. En etkili pozisyon Rizespor savunmasındaki ıska sonrası topla buluşan Visca’nın karşı karşıya kaldığı Gökhan’a takılması oldu.


Trabzonspor’un ilk yarıdaki etkisiz futboluna bakarak hamle beklentilerini boşa çıkaran Abdullah Avcı’nın bu kararıyla, erken gelen gol nedeniyle “bir bildiği vardı demek ki” fikri oluştu. Ama gol sonrası dalga dalga gelen Rizespor’a karşı önlem almakta gecikmesi pahalıya mal oldu. 2 penaltıyla takım yenik duruma düştükten sonra ancak Cornelius ve Yusuf Erdoğan hamlelerini yaptı. Kısa sürede sonra Djaniny ile eşitlik golü geldi.

Maçın kalan bölümleri ilk yarıdaki tempoya büründü. Ağırlaşan sahada hata yapan kaybedecekti. Rizespor’un çabuk çıktığı bit pozisyonda Erce’nin rakibine yaptığı hareketi hakem bu kez ağır bir kararla üçüncü penaltıyla cezalandırdı. Rizespor böylece maçta gülen taraf oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap