SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi futbol iyi skor
25.05.2019
Sezonun son maçında olmasına rağmen Trabzonspor da, Rizespor da sahaya tam kadro çıktılar. Trabzonspor’un lig üçüncülüğünde iddiasını son 90 dakikaya taşıması bu maça verdiği önemin en büyük nedeni. Rizespor’da ise durum farklı; taraftarlarının bu maça özel kazanma arzularının tavan yapması ve Okan Buruk’un, çok başarılı geçirilen ikinci yarıyı iyi bir skorla taçlandırma isteği,  takımı için önemli bir motivasyon faktörü oldu.
Maç beklendiği gibi çok hızlı başladı. Ev sahibi ekip ilk 15 dakikadaki baskılı oyunuyla Trabzonspor’u adeta yarı alanına hapsetti. Bu durum golü bulana kadar devam etti. Yedikleri gol Bordo-Mavilileri kendine getirdi ve kontrolü ele geçirmelerini sağladı. Rodallega’nın sahneye çıkmasıyla da çok geçmeden eşitlik golünü attılar. Hız kesmeyen Trabzonspor bu kez Nwakame-Ekuban-Rodallega işbirliğiyle öne geçmeyi başardı.
Maç bu dakikadan sonra iki takımın da golü daha çok düşündüğü, yüksek tempolu bir mücadeleye dönüştü. Ama aradığını bulan konuk ekip oldu. Abdülkadir Ömür şık bir vuruşla ve VAR kararıyla skoru 3-1 yaptı.
Takımlar ikinci yarıda aynı tempoyu sürdürdüler. İki taraf da  çok kritik pozisyonlar yakaladı. Ama dün açıklanan milli takım kadrosuna çağrılan iki kaleci Uğurcan ve Gökhan çok önemli kurtarışlar yaptılar. Sadece Uğurcan ikinci yarıda ligin önemli golcüsü Vedat Muriqi’in kafa vuruşuna engel olamadı.
Başarılı bir futbol sergilediği karşılaşmayı 3-2 kazanan Trabzonspor, Beşiktaş da Kasımpaşa’yı yenince lig üçüncülüğünü yakalayamadı ve Konya’da basit hatalarla kaybettiği iki puana daha çok yandı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap