SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kar Durdurdu!
16.01.2022

Kış aylarında soğuk ve yağışlı iklim koşullarının hüküm sürdüğü bölge illerinde maçlar zorlu geçer. Tıpkı Sivas’ta ikinci yarısı kar yağışı altında oynanan Sivasspor Trabzonspor karşılaşmasında olduğu gibi..

Lider Trabzonspor’un her maçı mutlaka kazanacağı gibi bir anlayış futbolcuların sırtına ağır yük bindiriyor. Bunun kötü hava ve saha koşulları var, sakatı var, cezalısı var, covidlisi car, hoca için eksiklerin yerine tercihleri zor karar. Trabzonspor dün bu olumsuzlukların hepsinden etkilendi ve bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

Abdullah Avcı, Nvakame’nin yerinde Visca kozunu kullandı. Bosnalı oyuncu Başakşehir’deki performansından uzaktı. İlk maç, kar nedeniyle ağır saha koşulları bunun en büyük nedeni. Avcı, yeni transferlerden Yusuf’a da ikinci yarıda şans verdi. Attığı gol dışında etkisiz kalan Abdulkadir Ömür’ün yerine oynayan yeni transfer Yusuf da bir pozisyon dışında etkisiz kaldı.

Trabzonspor her şeye rağmen ilk yarıda ağır iklim koşullarına alışık rakibi karşısında zorluk çekmedi. Basit ve Uğurcan’a yakışmayan bir hatayla yenik duruma düştü. Ama Abdulkadir kısa sürede klas bir vuruşla eşitliği sağladı. İlk yarı 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarıyla birlikte başlayan kar yağışı zaman zaman top kontrolünü bile güçleştirince oyunda kalite düştü. İki takım da bir kaza golü yememek için savunma güvenliğini ön planda tuttu. Tehlikeli birer karşılıklı pozisyonda Uğurcan ve Ali Şaşal kalelerinde devleşti ve taraflar birer puanla haftayı kapattı.

Bu maçın bir başka önemli noktası hakem faktörü.  Mete Kalkavan oyun için takdir haklarını tümüyle ev sahibi takım lehine kullandı. Sarı kartını bir çok pozisyonda çıkarmadı. Sivasspor oyuncuları bu nedenle en az iki kırmızı kart cezasını atlattı! Ama aynı Kalkavan, Abdullah Avc’ya çizgiyi ihlal ettiği gerekçesiyle çok kolay kırmızıyı çıkardı. Kalkavan’ın Trabzonspor’a yönelik tavırlarında bir değişiklik yok maalesef, bunu dün bir kez daha gördük.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap