SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kolay oldu
29.12.2019

Trabzonspor’un Kayserispor karşısında  kaybetmeye tahammülü yoktu. Zira zirve mücadelesinde her puan artık altın değerindeydi.

Konuk ekibin hocası ve futbolcularından bir kısmı takımı terk etmiş,  kalanlardan 3 önemli ismi de sakat olduğu için Trabzon’a getirilmemişti. Tamamen genç bir kadroyla sahaya çıkmak zorunda kalan rakip karşısında Trabzonspor şüphesiz maçın mutlak favorisiydi. Ama yine de maça başlarken az da olsa bir kısım taraftarın kafasında, “Daha önce olduğu gibi kolay gözüken bu maçta da yine puan kaybedebilir mı?”sorusu vardı.

Trabzonspor ilk yarıda beklentileri sahaya yansıtı ama yine gol yollarında beklenen üst düzey performansı gösteremedi. Savunmada o kadar kritik hatalar yapmalarına rağmen zayıf rakibe karşı ilk yarıda sadece iki golle yetinmek zorunda kaldılar.

İkinci yarı beklenen futbolu sahaya yansıtamasalar da ilginçtir; dört gol buldular. Ama her iki yarıda yenen gollerin şampiyonluk mücadelesi veren bir takıma hiç yakışmadığının altını çizelim. Trabzonspor’un savunması bu kadar kolay gol yemeye devam ederse şampiyon olamaz. Ünal hoca maalesef buraya bir çözüm bulamadı. Kaldı ki savunmanın göbeğinde sürekli rotasyon yapılmaz.

Bordo mavililerin maçın ikinci yarısında genç ve tecrübesiz Kayserispor  karşısında en ufak bir baskıda reaksiyon verememesi gerçekten düşündürücü. Bir kaç  pozisyonda hızlı hücum yediler. Bu eksiklerin devre arasında mutlaka giderilmesi gerekiyor. Geri dönüşler taraftarı tedirgin ediyor. Her takımın Kayserispor gibi zayıf olmayacağı gerçeğinden hareketle bu büyük yarışta var olmak için gereken önlemlerin alınması şart.  Bütün bu olumsuzluklara karşın elde edilen 3 puan çok önemli.

Son olarak; Kayserispor’da mücadele eden genç sporcular gerçekten de büyük alkışı hak ettiler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap