SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kör dövüşü
9.02.2020

Hüseyin Çimşir şampiyonluk yolunda çok kritik viraj olan Gençlerbirliği maçına, Yusuf’un yerine Guilherme ile başladığı Fenerbahçe maçının ikinci yarı kadrosunu koruyarak çıktı. Artık ligde her maçın final sayılacağı kritik haftalara giriliyor. Üzerindeki rakipleri maç kaybettiği takdirde maç eksiğine karşın Trabzonspor’un liderlik şansı var. Doğru mantıkla “kazanan takımı” bozmadı.

 

Ev sahibi ekip daha etkili başladı karşılaşmaya. İlk yarıda çok tutuk gözüken Trabzonspor kalesini sık sık rahatsız etti. En etkili pozisyonlarının ilkinde müthiş bir Sessegnon şutu ve mükemmel bir Uğurcan refleksi izledik. Sonrasında Nadir’in boş kale yerine topu dışarı atması. Bütün bunlar futbolda olan işler. Garip olan Trabzonspor’un bu kadar baskıya önlem alamaması. Rakip Novak’ın savunduğu sol tarafı yol geçen hanına çevirdi. Sosa, Obi Mikel, Guilherme, Ndiaye hiçbir varlık gösteremediler bu yarıda. Nwakame ve Sörloth top alamayınca kayboldular. İşin garibi Trabzonspor teknik kadrosunun bu durumu 45 dakika boyunca bizler gibi sadece izlemesiydi. Gol yemeden ilk yarıyı tamamlaması büyük şans oldu.

 

Hüseyin Çimşir 2. yarıya da aynı kadroyla çıkardı takımını. Belli ki soyunma odası uyarılarını yeterli gördü. İlk devrenin aksine maça iyi başlayan taraf Bordo-Mavililer oldu. Kritik pozisyonlar ürettiler. Sörloth ve Ndiaye’nin vuruşlarında kaleci Nordfeld gole engel oldu. Sahaya ilk müdahale Guilherme - Abdülkadir Parmak değişikliğiyle oldu. Böylece Bordo-Mavililer direnç kazandırdıkları orta alandan daha etkili gitmeye başladılar. Nwakame ilk kez sahneye çıktığında Nordfeld kalesinde yine devleşti. Tıpkı birkaç dakika sonraki Sörloth’un sert şutunda olduğu gibi. Baskı yoğunlaştıkça Gençlerbirliği savunması hata yapmaya başladı. Nitekim Hüseyin Göçek’in kaçırdığı pozisyonu VAR sistemi yakaladı ve Trabzonspor Sosa’nın penaltı vuruşuyla aradığı golü buldu. Böylece Bordo-Mavililer penaltı sendromu da sona ermiş oldu.

 

Ardından Sörloth başlangıcında kendi olduğu pozisyonun finalinde Nwakame’ye asist yaparak penaltıdan kolay gol yaptırdı ve maç koptu. Fark ikiye çıktıktan sonra Gençlerbirliği oyuncularının agresif oyunu maçı bir an çığırından çıkardı. Bordo-Mavili futbolculara çok sert ve kural dışı müdahalelerde bulundular. Oyun adeta kör döğüşüne döndü. Bu karmaşada canı yanan Sörloth rakibini itince VAR görüntüleriyle kırmızı kart gördü. Böylece Trabzonspor 3 puan kazansa da zorlu Sivasspor maçı öncesi en önemli silahı Sörloth’u kaybetti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap