SON DAKİKA
SON DAKİKA


Müthiş geri dönüş!
24.01.2022

Bir tarafta ligin açık ara puan farklı lideri, ama son iki maçta 4 puan kaybetmiş Trabzonspor. Diğer tarafta kötü gidiş nedeniyle Fatih Terim’i gönderen ama yeni teknik direktörüyle olumsuzluklara “dur” diyemeyen Galatasaray. Ama neresinde bakarsanız ezeli rekabetin buram buram kokan heyecan fırtınası. Bütün bunların yanında kötü ama futbolu çok bariz şekilde etkilemeyen hava koşulları.

Bu zorlu mücadelede ilk yarıya damgasını vuran taraf ev sahibi ekip oldu. Bordo mavililerin özellikle orta alandaki zaafı, Galatasaray’a büyük avantaj sağladı. Berat’ın hücuma çıkarken kaptırdığı her top sarı kırmızılıların atak başlangıcı oldu. Bunlardan birinde de Denswil pozisyon hatası yaparak rakibinin ayağına basınca hakem VAR kontrolüyle penaltı kararı verdi. Galatasaray Cicaldau ile gelen tek gollük avantajı iyi kullanıp ilk yarıyı tamamladı. Lider bordo mavililer, son iki maçtaki kötü performansını ilk yarı boyunca sürdürünce pek etkili olamadı.

İkinci yarıya Siopis ve Ahmetcan takviyesiyle başlayan Trabzonspor, ilk 45 dakikanın aksine oyuna net biçimde ağırlığını koydu. Nwakame ve Ahmetcan’ın uygun durunda kaçırdıkları fırsatlar da takımın hızını kesmedi. Bordo mavililerin ezici üstünlüğü Galatasaray savunmasında ciddi hataları doğurdu. Bu hatalardan 6 dakika içinde önce Bakasetas, sonrasında da Visca yararlandı ve lider uzun süre yenik götürdüğü maçın son dakikalarında öne geçti. Son düdüğe kadar da Uğurcan’ın kritik kurtarışlarıyla üstünlüğünü koruyarak  3 puanın sahibi oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap