SON DAKİKA
SON DAKİKA


Nwakame ve Bakasetas girince
30.10.2021

Doğu Karadeniz derbisi, ligin zirvesi ve son sırasındaki iki komşu ekibi, Trabzonspor ve Çaykur Rizespor’u karşı karşıya getirdi. Olası puan kaybının farklı amaçlar için mücadelelerine darbe vuracağı iki takımdan, karşılaşmanın ilk yarısında topa daha dazla sahip olan, oyunu kontrol eden taraf lider Trabzonspor oldu. Buna karşın bordo mavililerde, geliştirilen atakların final paslarında yapılan inanılmaz hatalar, penaltı pozisyonu dışında rakip kalede varlık gösterilememesine neden oldu. Yeşil mavililer ise rakibin gücünü kabul ederek, kalabalık adamla savunma yaptı, çabuk toplarla çıkıp  pozisyon bulmayı hedefledi. Amacına da ulaştı ve geliştirdiği bir atakta Edgar’ın eline çarpan topun VAR’dan tespitiyle penaltı kazanıp öne de geçti.

Trabzonspor skor dezavantajıyla yine rakip kaleye yüklendi ama “bal yapmayan arı” örneği atakları sonuçsuz kaldı. Nitekim, Germinho’nun erken sakatlanması, Nwakame ve Bakasetas gibi kapalı savunmayı çözebilecek oyuncuların eksikliği nedeniyle pozisyon üretemediği ilk yarı bitmeden, yediği goldeki penaltının benzeriyle eşitliği sağlayabildi. Abdulah Avcı ikinci yarıya Nwakame hamlesiyle başladı. Sonrasında gelen Bakasetas takviyesi oyunda dengelerin tümüyle Trabzonspor lehine dönmesini sağladı. Çok geçmeden galibiyet golü geldi. Nwakame, fırsatçılığıyla takım için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. 2-1’den sonra bir kaza golünden çekindiğinden olacak Avcı, bu kez defansif önlemler aldı. Kontrataklarla gol aradı. İki taraf da çok etkili olmasa bile pozisyonlar buldu ama son gülen Trabzonspor oldu. Bordo mavililer böylece hem puan farkını maç fazlasıyla 7’ye yükseltti hem de yakın takipçisi Beşiktaş ile oynayacağı zorla maça büyük moralle hazırlanma şansı buldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap