SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şans Trabzonspor'un yanında!
23.11.2021

Trabzonspor kapanış maçında kendi evinde Gaziantep FK takımını ağırladı. Bordo mavililer oyun olarak olmasa da attığı birbirinden güzel 3 golle ilk yarıya damgasını vurdu.

Konuk Gaziantep FK, maçın başlamasıyla birlikte oyununu ev sahibi ekibe kabul ettirdi. Etkili ataklarla rakip kalede pozisyonlar da üretti. Ancak sonuç alamadı.

Buna karşılık Trabzonspor deneyimli oyuncularıyla az da olsa rakip kaleye her gittiği pozisyonda gol buldu. Abdülkadir’in orta şut karışımı vuruşuyla öne geçti. Bu golle oyunda biraz da olsa dengeyi kurdu. Djaniny ve Cornelius çabuk geliştirilen ataklarla bir anda 3 farklık skorun yakalanmasını sağladı.

Gaziantep FK’lı oyuncular ilk yarının başında Dicko’yu son adam olarak düşürdüğü gerekçesiyle Vitor Hugo’ya kırmızı kart gösterilmesi için ve 45. dakika dolarken de penaltı gerekçesiyle Suat Aralanboğ’ya uzun süre itiraz ettiler. Ancak iki pozisyona da VAR Odası’ndan devam kararı verildi.

Konuk ekip ikinci yarıyı adeta tek kale oynayarak geçirdi. Gaziantep FK ev sahibi ekibin kalesini adeta ablukaya aldı. Pozisyon üstüne pozisyon buldu. 3 kez direğe takıldılar. Edgar en iyi maçını çıkardı. İki defa çizgide müdahale edip mutlak gollük vuruşları engelledi. Bordo mavililerin önemli eksikleri olsa da  lider bir takımım üstelik kendi evinde bu kadar baskı yemesi olağan bir durum değil. Hele teknik direktörünün seyirci gibi bu durumu uzun süre sadece izleyip önlem almakta gecikmesi, bundan sonra daha da ağırlaşacak şampiyonluk mücadelesi için Trabzonspor açısından ciddi bir soru işareti.

Büyük bir şans faktörüyle kazanılan bu maçın ardından Trabzonspor’un bu tür kötü oynadığı maçları da kazanmasının, şampiyonluk yolunda büyük bir moral motivasyon olduğunun altını özellikle çizmek isteriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap