SON DAKİKA
SON DAKİKA


Teşekkürler Pereira
16.09.2019

Trabzonspor kendi seyircisi önünde Gençlerbirliği maçına önemli yıldızlarından yoksun çıktı. Özellikle formda Ekuban ve Abdülkadir’in sakat olması önümüzdeki haftalarda gerek Avrupa’da gerek ligde Trabzonspor için büyük bir kayıptı. Bunun yanında Onazi, Yusuf Sarı ve Ahmet Çörekçi de önemli eksiklerdi. Bu eksiklere rağmen Trabzonspor bu maçı alacak yeterli kadroya sahipti. Kuşkusuz maçın favorisiydi. İlk 10 dakika Gençlerbirliği daha etkiliydi.

Trabzonspor oyun kurmakta zorlandı. 10. dakikada Sosa’nın mükemmel vuruşunu aynı güzellikte Ertaç kurtardı. Bu dakikadan sonra oyunda denge kuruldu ve 17. dakikada iki savunma oyuncusunun güzel kombinasyonunda Trabzonspor adına gerçekten güzel bir gol geldi.

Bundan sonra Trabzonspor bir türlü topa hakim olmayı beceremedi. Özellikle Sosa çok top kaybı yaptı, zaten Trabzonspor’un yediği gol de bu futbolcunun kaptırdığı toptan geldi.

Trabzonspor’da sakatlar kervanına İvanildo da katıldı. Uğurcan Sio’nun iki güzel şutunu kurtararak takımının geri düşmesini önledi. İkinci yarıya Trabzonspor’un iyi başlayacağı düşünülse de aynı şekilde takım buna hazır değildi.

İkinci yarıda baskı kuran oyunu arzulayan maçı kazanmak isteyen taraf Gençlerbirliği oldu. Sörloth taraftara saç baş yoldurdu, dört pozisyondaki beceriksizliği yüzünden farka gidecek Trabzonspor’a iki puan kaybettirdi. Özellikle iki pozisyon var ki al da at dercesine bu gol pozisyonlarını maalesef değerlendiremedi. Burada Ünal hocam oyuna müdahale etmesi gereken dakikalarda geç kaldı. Takım kondisyon olarak çok düşmüştü, çok baskı yedi, bunu maalesef hocam göremedi.

70. dakikada taraftarın beklediği Sturridge değişikliği tamam doğru. Ondan önce Obi, Abdulkadir sahada hiç yok, diğer taraftan Sörloth etkili değil. Doğan’ı alabilirdi. İki kez öne geçen takımın skoru koruma adına bu kadar geri yaslanmasına hocanın müdahale etmesi gerekiyordu. Elinde Doğan varsa orta sahadaki bu baskıyı durdurma ihtimali var. Görünen o ki milli maç arası Trabzonspor’a fazla yaramamış.

Gençlerbirliğili oyuncuların gösterdiği azmi, isteği maalesef Trabzonspor’da birkaç futbolcu haricinde gösteren olmadı. Burada Trabzonspor adına mücadele eden birkaç futbolcudan biri olan Pereira’ya bordo-mavili takım adına teşekkür ediyorum. Bu yaşına rağmen yaptığı mücadeleyle, azmiyle, hırsıyla bunu hak ediyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap