SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor fırsat tepti!
10.04.2022

Taraflı - tarafsız herkesin şampiyonluğuna  “mutlak” gözüyle baktığı Trabzonspor, bu durumu matematiksel olarak da gerçekleştirmek için gün sayarken, zorlu Gaziantepspor maçı öncesi, Rizespor süreci hızlandıracak bir skora imza attı ve Konyaspor’u yendi. Bordo mavililer bu durumun moral motivasyonuyla karşılaşmaya çıktı. Sarı kart cezalıları Bakasetas, Siopis ve Djaniny gibi isimlerin boşluğunu en az onlar kadar önemli isimlerle doldursa da Trabzonspor ilk yarıda çok rahat gözükmedi. Gaziantepspor’a özellikle Denswil’in kullandığı sol tarafından büyük boşluklar verdi. Buna karşılık hücum organizasyonlarında rakibin sağ kanadını iyi kullandı. Böylece pozisyonu bol bir 45 dakika ortaya çıktı. Ancak gününde olan iki kaleci Uğurcan ve Günay ile direkler ilk yarıda gole izin vermedi.


Gaziantepspor ikinci yarıda liderden bir puan almanın dahi başarı olacağını düşünerek savunma ağırlıklı futbolu tercih etti. Trabzonspor ise kalabalık savunmayı uzaktan şutlarla aşmayı denedi. Ancak isabetli vuruşlar gelmedi. İlerleyen dakikalarda ev sahibi ekibin savunmadan çabuk çıkıp kontrataklarla gol arama girişimi sonuç vermeyince ikinci 45 dakika pozisyon açısından çok kısır geçti. Bordo mavililerde yedeklerden sahaya sürülüp oyunu çevirecek isim olmayınca, Abdullah Avcı’nın değişiklik hamleleri usulen yapılmış gibi oldu. Sahadaki Nawakame, Visca ve Cornelius etkili olamayınca puan kaybı kaçınılmazdı. Böylece son üç maçta kaçan toplam yedinci puan şampiyonluk turunun gelecek haftalara kalmasına yol açtı. Trabzonspor böylece bir fırsat daha tepmiş oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap