SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor şansızlığı kırdı!
25.04.2021

Trabzonspor son beş haftada 5 beraberlik aldı, 10 puan kaybetti. Ancak camiada bundan daha çok son iki maçın uzatma dakikalarında yediği gollerle galibiyeti kaçırması moralleri bozmuş, biraz olsun özgüven kaybına neden olmuştu. Karagümrük karşısına bu psikolojiyle çıkıldı. Oyun olarak bekleneni veremese de böyle bir ortamda iki farkla kazanması, takımı kendine getirdi.

Maça iyi başladı bordo mavililer. Karagümrük direnmekte zorlandı. Baskılı oyun penaltıyla gol getirdi. Hakem devam ettirdiği pozisyonu VAR uyarısıyla tekrar izledi ve kararını değiştirdi. Pozisyon bize göre de penaltı. Ancak bu noktada şunu söylemek isteriz; eğer Trabzonspor şampiyonluk iddiasını sürdürseydi ya da rakibi Beşiktaş, Fenerbahçe veya Galatasaray’dan biri olsaydı bu penaltı verilir miydi, yorumu siz yapın.

Gol sonrası Trabzonspor’un hızı kesildi. Karagümrük bu kez yüklendi. Pozisyonlar da buldu. Ama Uğurcan kritik toplar çıkararak rakibinin beklentilerini boşa çıkardı.

Karagümrük takımının ikinci yarıdaki etkili oyunu devam etti. Bordo mavililerin bu kadar geri çekilip rakibin baskısını kabul etmesi şaşılacak bir durum! Bir süre devam eden ve Abdullah Avcı’nın da bizim gibi sadece izlemekle yetindiği konuk ekip baskısı, basit bir savunma hatasıyla ve Djaniny’in bu hataya kestiği faturayla son buldu. Karagümrük şoku atlattıktan sonra yeniden yüklendi. Geçen haftalarda yaptığı hatalı oyuncu değişikliklerine yönelik eleştiriler nedeniyle olacak Avcı acele etmedi. 2 farklı skordan sonra da gençleri kulübede tuttu. Gelecek sezon için düşündüklerine de şans vermek üzere, sonraki maçları bekledi. Gelecek sezon demişken, şampiyonluğa oynayacak kadroya iki bek mutlaka lazım. Marlon ve Serkan’la bu iş olmaz.

Sonuç olarak 2 farklı skorla elde edilen 3 puan Trabzonspor açısından sevindirici. Ama en önemlisi 5 maçtır galibiyetlerin kıl payı kaçmasına neden olan şanssızlık faktörünün bitirilmesi oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap