SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor vites küçülttü!
7.03.2022

Puan cetvelindeki konumları ne olursa olsun ve karşılaşma ister Trabzon’da, isterse İstanbul’da olsun, Fenerbahçe - Trabzonspor maçları her daim büyük heyecana, yüksek tansiyona gebedir. Nitekim bu karşılaşma öncesinde de ortam farklı olmadı. Fenerbahçe taraftarı ilk kez tribünleri tümüyle doldurdu, sarı lacivertli takım hem lig ikinciliği için hem de ezeli rekabete dayalı bu maçtaki olası galibiyetin prestijine odaklandı. Oysa ki Trabzonspor cephesi çok rahattı, lider gidip sonuç ne olursa olsun lider dönecekti. Böyle bir ortamda biraz da gerilimli ve denk mücadeleyle başlayan karşılaşmanın daha başında İrfancan, Siopis’e hareketi sonrası  VAR kararıyla kırmızı kart görünce dengeler Trabzonspor lehine değişti. Kısa sürede klas bir Nwakame golü geldi.

Gol sonrası her nedense tempoyu düşüren Trabzonspor rakibinin baskısını yarı alanında kabul etti ve kalesinde sıkıntılar yaşasa da Fenerbahçe ilk yarı bitene kadar Uğurcan’ı yine geçemedi. İkinci yarı başlarken Trabzonspor’da Bakasatas değişikliği beklenildi ama Abdullah Avcı, kendisini son beş dakikaya kadar ısrarla oyunda tuttu. Böylece Fenerbahçe’nin bir kişi eksikliği Bakasetas ile denkleştirilmiş oldu! Orta alana hakim olamayan Trabzonspor yine üstünlüğü rakibine verdi ve bir duran top organizasyonunda eşitlik golünü kalesinde gördü. Sonrasında bu kez galibiyet golünü kovalamaya başladı. Nwakame penaltıdan kolay bir pozisyonda topu direğe nişanlayınca karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor’da genç Ahmet Can’ın deneyimsizliğine karşın görevini layıkıyla yapması ve gelecek için umut vermesinin yanı sıra bu zorlu maçta ezeli rakibine yenilenmesi önemli bir ayrıntı. Yine de 10 kişi kalmış Fenerbahçe’ye yıllar sonra İstanbul’da bu kez üstünlük sağlaması mümkün olabilirdi. Ama Avcı belli ki yenilenmeyi de bir başarı olarak görmüştü.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap