SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yenemezsen yenilme!
16.03.2020

 
Corona virüsü nedeniyle Türkiye’de alınan önlemler kapsamında maçları seyircisiz oynatılması kararı, Trabzonspor’un taraftar desteğine en çok ihtiyacı olduğu Başakşehir maçına denk geldi.

Böylece büyük bir avantajını kaybederek çıkmış olduğu  bu zorlu maçın ilk yarısında oyunun hakimi olan taraf yine de Bordo mavililer oldu. Avrupa Ligi maçı yorgunluğunu tümüyle üzerinden atamamış olduğu her halinden belli rakibin temkini elden bırakmamasına karşın oyunu rakip yarı alana kolayca taşıma becerisini gösteren Trabzonspor’un final paslarında aynı başarıyı gösterememesi, ilk yarıda pozisyonların büyük tehlike oluşturamdan erimesine neden oldu. İlk yarının en kritik pozisyonunda hakem Fırat Aydınıs’un “devam” kararına, VAR sisteminden uyarı gelmemesi Trabzonspor’un bir penaltısının görmezden gelinmesine neden oldu. Çünkü Nwakame topa birlikte yükseldiği Skrtel tarafından hem formasından hem de omzundan çekilerek düşürüldü.

İkinci yarının başlangıcıyla Başakşehir, ilk 45 dakikanın aksine Trabzonspor’u orta alanda durdurup rakip kalede varlığını hissettirmeye başladı. Bu anlayışının karşılığını 10 dakika geçmeden aldı. Demba ba, orta alanda başlattığı akının devamında topu buluşturduğu Visca’nın pasına stoperler kendisini izlerken penaltıdan kolay gol vuruşu yaptı. Çok geçmeden de Sosa, kullandığı köşe vuruşunda, o ana kadar bir türlü bekleneni  veremeyen Sörloth’un görevini Skrtel’e yaptırıp ters kafa vuruşuyla eşitliği sağladı.

Karşılıklı goller iki tarafın da bir yenisini bulmak için özgüvenini artırdı. Trabzonspor gibi Başakşehir de golü daha çok düşününce ortaya seyircisiz sessiz ortamda, idman maçı havasından sıyrılmış daha keyifle izlenir bir karşılaşma çıktı. Ortamı bozan gelişme Abdülkadir Ömür’ün yeniden sakatlanması oldu. Hüseyin Çimşir’in Ndiaye hamlesi Abdülkadir üretkenliğine ulaşmayınca konuk ekip daha etkili olmaya başladı. Etkili pozisyonlar da buldu. Ama her zamanki gibi devreye Uğurcan girdi ve Demba ba’nın iki etkili vuruşunda tehlikeyi önledi.

Karşılaşmanın son bölümünde Trabzonspor’un çabaları eşitliği bozmaya yetmedi. Böylece bordo mavililer seyirci avantajını kaybettiği, bir ara yeni duruma düştüğü en yakın rakibiyle puanları paylaşmak zorunda kaldı. Bu maçtaki tek tesellisi “yenemezsen yenilme” ilkesinin kendisine sağladığı avantaj oldu.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap