SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zirve keyfi
12.03.2020

 
Gaziantep deplasmanında 2 puanı hakemler tarafından gaspedilen Trabzonspor, erteleme maçında Malatyaspor’u sakatlıklar ve cezalar nedeniyle en kötü zamanında yakaladı. Öyle ki rakip,  ev sahibi sıfatıyla maça ancak biri kaleci 5 yedek oyuncuyla çıkabildi. Hüseyin Çimşir de sürpriz yaptı ve Obi Mikel’le Ndiaye’yi kulübeye çekerek bu sezon ilk kez 5 yerli oyuncuyla takımını sahaya sürdü. Uğurcan, Hüseyin, Serkan, Abdülkadir Parmak ve Abdülkadir Ömür’le bordo mavililerin yaş ortalaması bir hayli düştü.

Kadro kurmakta zorluk çeken Malatyaspor karşısında Trabzonspor, ilk 10 dakikada oyununu rakibine kabul ettirdi. Fırsatlar da buldu. Ekuban’ın iki kritik pozisyondaki vurdumduymaz tavrının engellediği erken gol yine de fazla gecikmedi. Sosa’nın ortasında savunma Novak’ın kafa vuruşunu, kaleci de topu izlemekle yetindi.

Beklenen gol gelince Trabzonspor tempoyu düşürdü. Buna rağmen Malatyaspor bir varlık gösteremedi. Gelişen bir atakta Sörloth’un düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Sosa şık bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Ama ilk yarı bitmeden bordo mavili takımda bir şanssızlık yaşandı ve Sörloth sakatlandı. Norveçli golcü fazla riske edilmedi Ndiaye oyuna girdi. Nwakame ve Ekuban dönüşümlü olarak Sörloth’un görevini üstlendi.

Başlangıcı faul olsa da, aynı pozisyonun devamında Trabzonspor’un bitmiş Umut’un ayağından gol yemesi de, hakemin VAR görüntüsünü izlemeye dahi gerek duymaması manidardı.

İkinci yarıda da ilk 10 dakika dolarken farkı yeniden ikiye çıkaran gol bu kez Nwakame’den geldi. Böylece ikinci 45 dakikaya biraz da olsa umutlu başlayan Malatyaspor’un direnci iyice kırıldı. Hakem Ali Palabıyık  ve arkadaşlarının sinsice desteğine rağmen ev sahibi ekip bordo mavililerin zorlayamadı.

Trabzonspor bu galibiyetle liderliğe yükseldi ve yeniden zirve keyfi yaşadı. Ama hafta sonu averajla geride bıraktığı Başakşehir maçı öncesi oynadığı bu futbolla hiç de güven vermedi. Özellikle uyarmak istiyoruz: 2 farklı skora rağmen kritik oyuncularını kenara alıp dinlendirmeyi son dakikalara kadar düşünmeyen Teknik direktör Hüseyin Çimşir’in bu maça yönelik özel önlemler alması ve farklı arayışlar içine girmesi gerekiyor. Çünkü bu maç bir anlamda sezon finali gibi olacak.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap