SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zirvede Tek Başına!
29.11.2021

Evinde kaybetmeyen Karagümrük karşısında da hedeflediği üç puanı almak için sahaya çıkan Trabzonspor amacına kolay ulaşırken, en yakın takipçileri Hatayspor ve Konyaspor kaybedince zirvede adeta tek başına kaldı.

Şampiyonluk mücadelesinde artık her maça final gibi bakan bordo mavililer, oyun olarak üst düzey futbol sergileyemedikleri Karagümrük karşısında ilk yarıda topa daha çok sahip olan rakibin oyunu kontrol etmesine, ceza alanına yakın bölgelere kadar izin verdi. Dikkatli savunmayla pozisyon üretmesine engel oldu. Buna karşı maçın hemen başında Abdulkadir - Djaniny ikilisinin ayağından ciddi fırsat da kaçırdı. Rakip ataklarını etkisiz hale getirip çabuk çıktığı pozisyonlardan birinde de VAR kontrolüyle penaltı kazanıp Djaniny ile öne geçtikten sonra da oyun anlayışını değiştirmedi. İlk yarı biterken çabuk çıktığı atakların birinde de Nwakame’nin ayağından akıl almaz bir gol kaçırdı.

Bordo mavililer skoru korumaya öncelik verdiği ikinci yarıda ise Abdülkadir Ömür’ün müthiş golüyle skor rahatlığıma ulaştı. Bu noktada Abdülkadir Ömür için bir parantez açalım; bu oyuncuya tribünlerin tepkisinin ardından en kötü anında destek olup onu yeniden Trabzonspor’a, dolayısıyla Türk Futboluna yeniden kazandıran Abdullah Avcı’yı kutlamak isterim.

İki farklı skor rakibin moralini bozup oyundan düşmesine neden olsa da bordo mavililer kendilerini fazla sıkmadan maçı tamamlayıp 3 puanın sahibi oldu. Şimdi bu maçın oyunu ve skoru artık geride kaldı, hedef bundan sonraki ilk final, yani Adana Demirspor maçı. Trabzonspor 10 puanlık farkı unutup bütün ciddiyetiyle bu maça hazırlanmalı. Olası puan kaybı rakiplerinin iştahını kabartabilir, biz uyarımızı yapalım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap