SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zor Oldu, İyi Oldu!
13.08.2022

Trabzonspor tam 38 yıl sonra büyük bir gururla attığı şampiyonluk turunun ardından  104 gün sonra yeniden taraftarının önüne çıktı. İstanbul’da hem Süper Kupayı kaldırmanın, hem de ligin ilk haftasında 3 puanı hanesine yazdırmanın gururunu yaşamış bir takım olarak Atakaş Hatayspor’a karşı mücadele etti.

Hatayspor’un klasik bir deplasman takımı gibi kapalı bir oyun anlayışı yerine topu rakip yarı alanda tutma çabası, ortaya zevkli ve çekişmeli bir ilk yarı çıkardı. Bu da her iki kalede bol pozisyonların oluşmasını sağladı. İki takım da ciddi fırsatlar yakaladı. Ama ilk yarıda gelen gol ofsayt gerekçesiyle VAR’dan döndü. İlk yarının üzücü tarafı da Visca’nın sakatlanarak sahayı sedyeyle terkedip hastaneye götürülmesi oldu.

Abdullah Avcı ikinci yarıda takımını Abdülkadir Ömür takviyesiyle sahaya sürdü. Genç oyuncunun varlığı orta alamda üstünlüğün bordo mavililere geçmesini, rakip kaleye daha etkili gitmesini sağladı. Nitekim Abdülkadir Ömür, Hatayspor’un direncinin ve özgüveninin artmaya başladığı dakikalarda sahneye çıktı. Ceza alanı dışından çok şık bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi. Hatayspor yenik duruma düştükten sonrada oyun disiplininden kopmadı ve son düdüğe kadar beraberliği kovaladı.  Ancak 3 puanı alan taraf Trabzonspor oldu ve bordo mavililer ligde ikide iki yaparak Şampiyonlar Ligi maçı öncesi büyük moral kazandı.

Bu maçta dikkat çeken bir durum da hakem Abdülkadir Bitigen’in özellikle sertlik konusundaki toleransı oldu. Hatayspor bu maçı 11 kişiyle tamamladıysa bunda Bitigen’in rolü büyüktü. Bu uygulama gösterdi ki Süper Ligde hakem konusunda bu sezon da  sıkıntılar yaşanacak.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap