SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zorbay zorlandı!
13.06.2020
Coronavirüs pandemisinin yaklaşık 3 ay ara verdirdiği futbola dün akşam yeniden merhaba dedik. İki sezon arasındaki süreden çok daha uzun olan zorunlu aranın ardından  Trabzonspor, ilk sınavı olan Göztepe karşısına sakatlığı nedeniyle en önemli kozu Sosa’dan mahrum çıktı. 

Beto’nun Süper Lig kariyerinde en fazla kurtarış yaptığı Trabzonspor maçlarındaki performansını hatırlatırcasına Ekuban’ın yakından vuruşunu kornere çelmesiyle başladı maç. Ama daha karşılaşmanın başında gelişen bu pozisyon gol olmasa da, boş tribünlere oynamanın konsantrasyon eksikliğini giderdiği bordo mavililere bir heyecan bir arzu getirdi adeta. Nitekim ilk çeyrek dolmadan bunun karşılığı alındı. Hüseyin Çimşir’in Sosa görevi verdiği Guilherme ile yaptığı pas trafiğiyle Pereira, Nwakame’yi, dolayısıyla Trabzonspor’u pandemi sonrası Süper Lig’in ilk golüyle buluşturdu. Skor avantajını erken ele geçirmek  konuk ekipte özgüveni artırdı. Bu avantajı pekiştirecek yeni fırsatlar buldu. Ama Beto, Göztepe savunmasının izlemekle yetindiği pozisyonlarda maçın başında olduğu gibi Ekuban’a iki kez daha geçit vermedi. Bordo mavililerin etkili oyunu, Zorbay Küçük’ ün uydurduğu (!) ikinci sarı kart kararıyla  Guilherme’nin oyundan atılmasına kadar devam etti.  Göztepe, rakibi 10 kişi kalınca Trabzonspor üzerine gitmeye başladı. İki kez etkili oldu, son vuruş beceriksizliğiyle sonuç alamadı.

“Bu durum ikinci yarıya nasıl yansıyacak?” sorusunun yanıtını alana kadar olacak, iki teknik adam da oyuna müdahale için bir süre bekledi. Göztepe, Uğurcan’da kalan pozisyonla ikinci 45 dakikaya başladı ana bu yarının ilk bölümüne suskun golcü Sörloth damgasını vurdu. Kendi yarı alanından aldığı topu tüm müdahalelere rağmen inatla taşıdı ve ceza alanına girdiği anda Poko tarafından düşürüldü. Penaltı atışını kullanan Ekuban bu kez Beto’yu avladı.
Fark ikiye çıkınca Zorbay Küçük yeniden sahneye çıktı. Da Costa’nın Jerome ile mücadelesini  VAR’dan izleyerek penaltı noktasını gösterdi. Alparslan farkı  bire indirdi.
İlhan Polat’ın  Vilczek hamlesine Hüseyin Çimşir Ndiaye ile yanıt verdi. Ama oyundan Nwakame’nin alınması başta oyuncunun kendisi ve bizlere olmak üzere eminiz ki ekran başındaki herkesi şaşırttı.  Bu hamleler oyunun gidişatında etkili olmayınca Göztepe, son bölüme  Deniz Kadah ve Mossoro takviyeleriyle girdi. Sarı kırmızılılar eşitlik golü için risk alıp baskı kurdukça Trabzonspor geri dönüşleri çabuk yaparak rakip savunmayı az adamla yakalayıp  pozisyonlar bulmaya çalıştı. Nitekim bunlardan birinde Ekuban’ın uzun pasında Abdulkadir Ömür sakatlanma pahasına maçın skorunu belirleyen gole imza attı. Böylece bordo mavililerin pandemi sonrası futbola Zorbay Küçük’e rağmen net bir galibiyetle merhaba diyerek liderliğini sürdürdü.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap