SON DAKİKA
SON DAKİKA


18 Mart şehitler günü ve çanakkale zaferi
20.03.2022

Çanakkale cephesinde kahraman ordumuzun verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek güçteydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş paylaşım emellerine yıkmış yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Çanakkale cephesinin Anadolu halkına verdiği azim umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir anıt cephedir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğini, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine tanık olmuştur Çanakkale’de. Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında  dünya tarihinin zirve sayfalarına da ‘’Çanakkale geçilmez ‘’ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. 18 Mart tarihi kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız minnettarlığımızı şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür. Bugün; 2002 yılında ‘’18 Mart Şehitler günü’’olarak kabul edilmiştir. Bugün de basın yayın organları aracılığıyla milletimize Çanakkale temalı programılar ve yayınlar gösterilir.

Okullarda günün anlamı ve önemi çeşitli etkinliklerle vurgulanmaya çalışılır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki Türk ordusu denizde ve karada her saniyesi bir yıla denk bir mücadeleye tutuştuğında tüm şehit ve gazilerimizin yüreğin de vatan sevgisinin yanı sıra gelecek kuşakların Türk bayrağı altında yaşama şerefinden mahrum  kalmamaları arzusu yatıyordu. Bu arzu Çanakkale cephesine baştan sona dolduran aşılmaz bir güç duvarı oluşturmuştur.

Şimdi 18 Martlarda Türk ulusu bu inançla Çanakkale Zaferinin yıldönümünü kutlayan şehitler gününde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi ; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle şükranla anıyorum. İyi hafta sonları. 3 ana kuralımızı unutmayalım; MASKE- MESAFE -HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap