SON DAKİKA
SON DAKİKA


Babalar günü
20.06.2020

Hakkı ödenmeyecek babalarımıza onları sevindirecek birkaç söz ya da hediyeyle destek olabiliriz.

Bir efsanedir onlar... Anne her zaman baş tacımız, baba ise gönül yoldaşımızdır.

Doğumumuzu heyecanla bekleyen, dünyaya gelişimizle birlikte büyük sorumluluklar yüklenen ve bu durumdan hiçbir zaman şikayet etmeyen canımız ‘’babamızın günü” kutlu olsun.

Her zaman bizi saran sevgisi vardır üzerimizde, bizi koruyan kollayan. Ne yapsak bizi bırakmayacağının güveni içimize dolar. Bazen en iyi arkadaşlarımız bazen kalp kırıklarımız. Ama her koşulda kalp atışlarımız. Güçlü, kararlı, sert bakışlı, koruyucu, güvenilir tanıdığınız ilk adam. Dünyaya geliş sebebimiz olduğunuz için binlerce kez teşekkürler.

Babalar gününün tarihçesi;

Bir Amerikan savaş gazisinin kızı olan Sorora Smart Dodd Anneler Günü gibi babaların da bir gün olması gerektiğini düşünmekteydi. Dood’un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Bu yüzden Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910 tarihinde Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. Ama resmi olarak Babalar Günü ilan edilmemiştir. 1966 yılında dönemin başkanı Lyadon Juhason her yıl haziran ayının üçüncü pazarının ‘’Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılında ise başkan Richard Nikson’un imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD’de resmi tatil ilan edilmiştir.

BABALAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap