SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bunu’da gördük!
23.01.2022

Dün pazarları gezmeye çıktım. Bir çok ürün tane tane satılıyor.Patlıcan, brokoli, kereviz, elma,armut ayva vs.Gördüklerim karşısında 1960-1970 yıllarını  hatırladım.Bu yıllar arasında atletizm milli takımında olduğum için ayda en az 3-4 kez milli takımla veya enternasyonal müsabakalara  katılırdım.Gittiğim yabancı ülkelerde meyveler ve bazı ürünler tane ile satılırdı. Garibimize giderdi.Ülkemize döndüğümüzde anlattığımız de kimse pek inanmaz  ve öyle bir şey olur mu derlerdi. Yıllar sonra ülkemizde vatandaşlarımız gıda fiyatlarındaki yükseliş karşısında taneyle ,gramla alışveriş yapar hale geldi. Çarşı pazar alev alev. Pahalılık karşısında vatandaşlar kiloyla aldıkları yiyecekleri tane ve gramları satın alıyor ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Artık pazarlarda etiketlerde gram fiyatı yazılıyor.

Ekonominin darboğazın ile mücadele eden vatandaşlar ihtiyaçları olan gıda maddelerini  daha ucuza almaya çalışıyor. Bir çok yiyeceklerde kısıntıya gidiyor. Her geçen gün de taneyle satış rekorlara gidiyor. Pazarcılar ve bazı vatandaşlar ile yaptığım söyleşiler de;müşterilerinin  kilo ile aldıkları yiyecekleri tane ile almaya başladıklarını ve isyan ettiklerine şahit oldum. Özellikle son iki ayda taneyle veya gramla alışveriş yapanların iki katına çıktığını söylediler. Ayrıca işçiye,memura ve emekliye yapılan zamların bu giderlere  yetmeyeceği ve vatandaşın rahatlamasına çare olmayacağı görülmektedir. Dünyada meyve ve sebzenin  en bol olduğu ülkemizde tarımın içine düştüğü zor günler, emtia ve kur fiyatlarındaki artışlar vatandaşların hiç yaşamadığım bir gıda krizine yol açmıştır.Eski günleri arar oldular. İyi hafta sonları. 3 ana kuralımızı unutmayalım; MASKE- MESAFE -HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap