SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dünya çevre günü
6.06.2020

 
İnsanların sürekli yaşadıkları yere çevre denir. Dağlar ovalar çayırlar ormanlar denizler göller Irmaklar ve benzerleri ise doğal çevreyi oluşturur. Her canlı için olduğu gibi insanda yaşamını devam ettire bilmek için toprak hava ve suya ihtiyaç duyar. Yani doğaya ihtiyaç duyar. Doğa canlı yaşam için olmazsa olmazdır. Çünkü insanlar doğanın toprağından havasından mı suyundan yararlanırlar. Hayat içeceği olarak suyu kullanırlar havasını solurlar. Toprağını işleyerek çeşitli ürünler elde ederler. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda çevrenin kirlenmesinin doğanın yok olmasının insanları hatta tüm canlıları ne kadar büyük bir felakete götüreceği ortadadır. Ne yazık ki sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları çevre kirliliğinin artmasına neden olmuştur. Çevre kirliliğini insanın doğaya verdiği zarar olarak tanımlamak yanlış olmaz. Doğal çevrenin korunması amacı ile 1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde birleşmiş milletler Çevre konferansı toplandı. Bu toplantıda çevre sorunları ele alındı. Çevre kirlenmesine karşı üye ülkeler ortak çözüm yolları aradılar. Birleşmiş milletler Çevre konferansında 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olması kararlaştırıldı.

Ülkemizde bu amaçla 1978 yılında Türkiye Çevre Sorunları vakfı daha sonra Çevre Müsteşarlığı kuruldu. Her yıl haziran Ayı’nın ikinci haftası Çevre koruma haftası olarak kutlanmasına karar verildi. Çevre koruma haftasında okullarda öğrencilere doğal çevrenin korunmasının ne kadar önemli olduğu öğretilir. Hafta boyunca radyo ve televizyonlarda halka çevre kirliliği ile ilgili bilgiler verilir. Gazete ve dergiler de doğal çevrenin korunmasına ilişkin yazılara yer verilir.

Biz doğayı korudukça doğada bizi korur. Unutmayalım ki sağlıklı yaşam sağlıklı çevreyle olur.

Bizden sonraki nesillere güzel bir dua bırakmak istiyorsak yarının doğasını bugünden korumaya başlamalıyız.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap