SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dünya Engelliler Haftası
16.05.2021

10-16 Mayıs arası Engeller haftasıdır. Bugün dünya nüfusunun yaklaşık 500 milyonu engellidir. Bu yüzden engelliler haftası yalnız ülkemizde değil; Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı zamanda çeşitli etkinliklerle anılır.

Türkiye nüfusunun %12.29’u yani 8.5 milyon kişinin engelli olduğu gerçeği düşünüldüğünde engelliler haftasının ne denli önemli bir hafta oldu anlaşılabilir. Ülkemizde yaşayan erkeklerin %11.10’a engellidir. Kadınlarda ise bu oran %13.45 bulmaktadır. Ancak günlük hayatımıza şöyle bir gözden geçirdiğimizde 8 milyondan fazla engelli insanımızın hayatın içinde yer almadığını üzülerek görürüz.

Engellilerimizin çok büyük bir kısmı toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaktadır. Bu durum gelişmiş bir toplum olmayı hedefleyen Türkiye’nin önemli bir yarasıdır. Engelli vatandaşlarımızı toplumun her kesiminde görmek onları üreten bireyler haline getirmek bugün onlar için yapılması gereken en öncelikli işlerdendir.

Engelli bir insana acımak onu aciz görmek hem ona hem de tüm insanlığa karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Öncelikle her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. İnsan doğuştan bazı engellerle dünyaya gelebileceği gibi kaza, hastalık gibi sebeplerden dolayı da engelle olabilir. Ancak burada önemli olan engelinin nasıl ya da ne boyutta ortaya çıktığı değildir. Önemli olan sağlıklı insanların zihinlerinde ki engelleri ortadan kaldırıp onların engellilerle birlikte dünyayı daha yaşanılabilir bir hale getirme çabasına girebilmesini sağlamaktır.

Engelliler haftası etkinlikleri başta öğrenciler ve aileleri olmak üzere öğretmen ve okul yöneticilerinin de desteğiyle bu yıl evlerden yapılacaktır.

Koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerle uzaktan eğitime geçildi süreçte Milli Eğitim Bakanlığı özel çocukların farklı İhtiyaçları olduğu bilinciyle hareket ederek ailelerine ve öğretmenlere destek için çok özel içerikler barındıran ‘’özel eğitimdeyim ‘’mobil uygulamasını geliştirmiştir şu anda da uygulanmaktadır.

Yaşamın kıymetini en iyi engelliler bilir.

Hayırlı hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım;

MASKE- MESAFE -HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap