SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dünya sigarayı bırakma günü
8.02.2020

Yarın “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” Dünyada sağlık örgütü tarafından her yıl 9 Şubat’ta kutlanan bir gündür. Dünya’da yaşayan insanların sağlığını tehdit eden önemli sebeplerden biri sigaradır. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanma aynı zamanda alışkanlıktır. 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü adı altında tertip edilen etkinliklerin amacı; sigara kullanma alışkanlığı olan insanların vücutlarını olumsuz yönde etkileyen bu alışkanlıktan vazgeçirmektir.

 

Sağlık Bakanlığı da bugünde sigarayı bırakma etkinlikleri düzenler.Vatandaşların karbonmonoksit durumları ölçülür tehlikenin farkına varan birçok kişi sigara paketlerini atarak protesto ederler.

 

Korkarım ki en fazla sigara tüketilen gün 9 Şubat olmuştur çünkü o gün sigarayı bırakma günüdür. Sigara içenlerin yaş organı ilköğretim çağına indi diyen otoriteleri dinleyen var mı?

 

Sigara kartellerinin hiç değilse 9 Şubat günü sokağa çıkmalarını pazarlama yapmalarını engelleyebilen var mı?

Ondan sonra esip savurmayı biliyoruz.Bana bir hastalık söyleyin destekleyicisi de sigara olmasın. Her yıl ülkemizde 100.000 kişinin üzerinde dünyada ise 6 milyon kişi sigaradan ölüyor. Sonuç olarak; sigara kullananları bütün hastalıkların en büyük sebeplerinden biri olan sigarayı sıhhatli bir yaşam için, el birliği ile 9 Şubat DünyaSigarayı Bırakma Günü’nde sigarayı bırakmaya davet ediyorum. Sigarasız hayırlı bir yaşam dileğiyle...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap