SON DAKİKA
SON DAKİKA


Emekliler Haftası ve Dünya Emekliler Günü
27.06.2021

Bu haftanın ehemmiyeti kuşkusuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli olduğu 30 Haziran (1927)’ın ülkemizde Emekliler Günü olarak kutlanmasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 30 yıla yakın verdiği mücadele, çalışma azmi ve kararlılığı ile her türlü zorluğa karşı gelerek milletimizle tam bir dayanışma içerisinde kadim Anadolu coğrafyasında yeni bir ülke kurmuştur.

Bu ülkeyi; yaşamak, bir kenara çekilmek olarak görmüyoruz. Emeklilik belirli bir dönem işgücüne katılarak çalışarak milletimiz ve tüm insanlık için değer üretmektir.

Ömrünün en verimli dönemlerini ülkesine milletine ve insanlığa hizmet etmekte geçiren özverili ve fedakar yürüttükleri çalışmalarıyla emeğin, alın terinin, helal kazancın timsali emekli vatandaşlarımızın Emekliler Haftası’nı kutluyorum.

2021 Emekliler Haftası başlarken ülkemizde açlık sınırının bir ailenin sağlıklı ve dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken zorunlu harcamaların açlık sınırının altında olduğu 15 milyon civarında insanımızın hayatını idame ettirmeye çalıştığı aylıklarına %4-%5 zam yapılırken Mayıs ayı enflasyonun çok daha yüksek olduğu ortamda buruk da olsa, Emekliler Haftası’nı ve Dünya Emekliler Günü’nü kutluyorum.

Emeklilerimizin bugünkü hali içler acısı. Emeklilerimizin her yıl milli gelirden aldıkları payı söylemeye gerek yok; sürünüyorlar, borç batağındalar.

Dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki emekliler aldığı emekli aylıkları ile dünya turuna çıkarken ülkemizin emeklileri hiçbir yere gidemiyor.

Tüm olumsuzluklara rağmen geleceğe umutla bakmalıyız. Mutlaka bir gün diğer ülkelerin emeklileri gibi dünya ülkelerine gezi turuna bizlerin de çıkacağına inanıyoruz. Bu umut ve inançla çok değerli emeklilerin Emekliler Haftasını ve Dünya Emekliler Günü’nü kutluyorum.

 İyi hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım;

MASKE, MESAFE, HİJYEN.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap