SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hayvanları Koruma Günü
3.10.2021

Son zamanlarda hayvanlara yapılan işkenceler ve öldürülmeleri hemen hemen her gün gündeme geliyor. Canlılar dünyası insanlardan, bitkilerden ve hayvanlardan oluşur. İnsanların hayvanlarla olan ilişkileri dünya var olduğundan beri devam eder. Önceleri hayvanları sadece gıda ve yolculuk aracı olarak gören insanların zamanla bakış acıları değişmiş, onlara şefkat göstermeye, evcilleştirmeye ve onlarla dostluklar kurmaya başlamışlardır. Hayvanlar, duygu ve hareket yetenekleri olan canlılardır. Hayvanların sahipleri ve bağlılıkları hayvan sevgisinin büyümesine yardımcı oldu. Pek çok kitap da, filmlerde sahipleri için canını veren hayvan öykülerini okur, izleriz. Hayvanları seven insanlar hayvan hastalıklarını iyileştirmek için çalıştılar. Uygar ülkelerde hayvan hastaneleri kurdular. Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, onların daha iyi beslenmelerini ve barınmalarını sağlamak amacıyla 1822 yılında İngiltere’de ‘’Hayvanları Koruma Birliği’’ kurulmuştur. Bu hareket daha sonra tüm dünya yayılmaya başlamıştır. Yurdumuzda Hayvanları Koruma Derneği’nin 1908 yılında kurulmasıyla sistemli ve düzenli olarak hayvan sorunlarıyla ilgilenildi. Dernekler kuruldu, konunun önemi  insanlara detaylı anlatıldı.

İnsanlar tarafından hayvanlara karşı yapılan haksızlıkların farkına varıldı ve hayvanları koruma fikri çok daha fazla insan tarafından benimsendi. Aynı amaçlı dernekler birleşerek Hollanda’nın başkenti Lahey’de “Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu”nu oluşturdular. 1931 yılında toplanan bu kuruluş 4 Ekim’e “Hayvanları Koruma Günü” ilan ettiler. Hayvanları sevenler insanları daha içten severler. Hayvan dostları mutlu olmayı sevgi de ararlar. Hayvanları koruyalım, eziyet etmeyelim ve sevelim. Onlara yardımcı olalım. Hayvanları Koruma Günü’nde onlara ömür boyu çok iyi davranalım. İyi hafta sonları… 3 ana kuralımızı unutmayalım: MASKE, MESAFE, HİJYEN.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap