SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlköğretim Haftası
19.09.2021

İlköğretim temel öğrenimdir. Yasalarımıza göre zorunlu ve parasızdır. Yedi yaşında başlar, on beş yaşında biter. Kesintisiz sekiz yıldır. İlköğretim Haftası her yıl okulun açıldığı hafta yani eylül ayının üçüncü haftası içindedir. Eğitim ve öğretimle ilgili ilköğretim öğrencilerine etkinlik sunulur. Türk milletinin Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkması eğitimle olur. İşte ilköğretim, bize hayat boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin atıldığı dönemdir. İlköğretimin toplum içinde ne kadar önemli olduğunu bilen Atatürk Cumhuriyetin ilanından sonra ilk iş olarak harf devrimini gerçekleştirmiştir. Okunması ve yazılması çok zor olan Arap alfabesi yerine bugün kullandığımız Latin alfabesini getirerek ülkemizdeki okuma yazma bilenlerin sayısının giderek artmasını sağlamıştır.

Bu haftalarda özellikle okula yeni başlayan öğrencilere okulun ne denli güzel bir yuva olduğu ve eğitimin nasıl güzel bir şey olduğu benimsetilir. Okul ve eğitim sevgisiyle dolu bir yılın temelleri bu hafta içinde atılır. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak okuma yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak okuma yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. İyi hafta sonları… 3 ana kuralımızı unutmayalım: MASKE, MESAFE, HİJYEN.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap