SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kanser haftası ve corona
4.04.2020

Her hastalıktan sonra o hastalığın tedavi yöntemleri aranır. Tarihte birçok hastalık Türk ve dünya insanlarını tehdit etmiş hatta çok canlar gitmiştir.Günümüzde bu azgın hastalıkların birçoğu basit, sıradan bir hale gelmiştir. Ama bu alanda emek vermiş, başarılı olmuş insanların anıtlarının dikildiğini pek görmedim ve duyamadım. Ama ciddi bir hastalık dünyayı tehdit etmeye başlayınca o zaman yine bilim adamlarına sarılırız. Kanser de bunlardan biri. 01-07 Nisan tarihleri arasında kutlanır kanser haftası. Günümüzde kanserle mücadelenin kök hücre merkezlerinde olması gereklidir. Ama ölüm eşiğine gelmiş bir hastanın zamanında kök hücresi alınmış ve hastalığında kullanılmış olması bu hastalık boyutlarını değiştirebilir. Türlü sebeplerle bu tedavi şekli ülkemizde yapılmıyor.En önemli kök hücre merkezleri İsrail ve Almanya’da dır. Halbuki bizim de çok önemli olan kök hücre merkezimiz KTÜ Tıp Fakültesi’ndeydi.Ancak bu kök hücre merkezini kuran Prof.Dr.Ercüment Ovalı’ydı.

 

Ancak bu merkezin kuruluş sebebi ve başka sebeplerden dolayı Prof.Dr.Ercüment Ovalı Trabzon’dan ayrıldı. Ancak bir hayli zaman geçti; Ercüment hoca Covid-19 Türkiye platform aşı ve ilaç geliştirme konferansında karşımıza çıktı ve şu açıklamayı yaptı; “En etkili tedavi üzerinde çalışıyoruz. Coronavirüs üzerinde çalışan Prof.Dr. Ercüment Ovalı bilimsel verilere göre şu an elimizdeki en etkili tedavi şekli ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum dedi ve devam etti: “Aslında bu çok klasik tedavi, gerçekten işe yarıyor olabilir ama %100 mü bu sorunun cevabını önümüzdeki haftalarda vereceğim” dedi. Çalışmayı iki gruba ayırabiliriz: Birinci grup; çok acil olarak; İkinci grup uzun vadeli olarak dedi. Hocam inşallah çok yakında siz ve bilim adamı arkadaşlarınız bu hastalığın ilacını bulacaksınız. Ben, okuyucularımız ve vatandaşlarımız müjdeyi bekliyoruz.

Hoşça ve sıhhatli kalın ama EVDE KALIN...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap