SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kanser Haftası
11.04.2021

Her yıl ülkemizde ulusal kanser haftası olarak 1-7 Nisan tarihlerinde kanser ve kanserden korunma konusunda farklı etkinlikler düzenlenir. Toplumumuzda ‘’amansız’’ hastalık olarak görünen kanser aslında bir kronik hastalıktır. Bu alanda emek vermiş, başarılı olmuş insanların anıtlarının dikildiğini pek görmedim ve duymadım. Ama ciddi bir hastalık dünyayı tehdit etmeye başlayınca o zaman yine bilim insanlarına sarılırız. Kanser de bu hastalıklardan biridir.

Kanser hızlı artış gösteren bir hastalıktır. Ülkemizde de kanser görülme sıklığı giderek artmaktadır. Bu hastalığın tedavi oranı da giderek artmaktadır, yeter ki zamanında bu hastalığı fark edelim.

Kanser %10-15 kalıtsal bir hastalıktır. Yeter ki kendimizi bırakmayalım. Tedaviye başlayalım diğer hastalıkların tedavisi gibi.

Günümüzde kanserle mücadele kök hücre merkezlerinde olmalıdır. Ama ölüm eşiğine gelmiş bir hastadan zamanında kök hücre alınıp ve hastalığında kullanılmış olsa bu hastalık boyutları bu kadar ileri safhalarda olmazdı.

Bölgemizde en önemli kök hücre merkezi K.T.Ü Tıp Fakültesi’ndeydi. Ancak bu kök hücre merkezi bilinmeyen sebeplerden dolayı kaldırılmıştır.

21.yüzyılda bilim ve teknolojide ve yaşamamıza özel bir önem vermeliyiz.

İyi hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım;

MASKE- MESAFE- HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap