SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kapalı alanlarda sigara içme yasağı
18.07.2021

Türkiye Dünya Sağlık Örgütü tütün kontrolü sözleşmesini 28.04.2004 yılında imzalamıştır. Uluslararası sözleşmenin gereği olarak 2006 yılında ulusal tütün kontrolü programını hazırlamış söz konusu program 07.10.2010 tarihinde yayınlamıştır.

4207 sayılı tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine dair kanunda değişiklik yapan 5727 sayılı tütün ürünleri zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun 03.01.2008 tarihinde kabul edilmiştir.

Dünya sağlık örgütlerine göre dünya da 1 milyon civarında kişi sigara içmekte ve 5 milyon kişi sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybetmektedir. Türkiye’de son 20 yılda sigara içme oranı nüfusumuzun üçte biri sigara içici olmuştur. Erkeklerin yarısı kadınların %20’si sigara içmektedir.

Ülkemizde her yıl sigaraya bağlı hastalıklardan ölenler 100.000 kişi civarındadır.

Bu durumda dünya da ve ülkemizde sigara içme yaygınlığı bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir.

Peki; ne önlemler alınması gerekir? Bütün kapalı alanlarda, taksi hizmetleri dahil, karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu, toplu taşıma araçları, eğitim kurumlarının dershanelerin kapalı alanları ile birlikte açık alanlarında da tütün ürünleri tüketilmeyecektir.

Açık hava da yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ve bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanmak yasaldır.

4207 sayılı kanuna göre Türkiye’de radyo ve televizyon kurumu ile ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyon ve radyolar da yayınlanmaktadır.

Sağlık, eğitim, öğretim ve spor hizmeti verilen yerlerde tütün ürünlerinin satışı kesinlikle yasaktır.

İyi hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım;

MASKE- MESAFE -HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap