SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sevgililer günü
13.02.2022

İki gün sonra Sevgililer Günü’nü kutlayacağız. Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel bir gündür. Bugünün tarihçesine bakarsak; 14 Şubat, 1800 yıllarında Amerikalı Esther Hawland’ın ilk Sevgililer Günü için sevgilisine kutlama kartı göndermesinden bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur. Bugünün doğal sonucu olarak da bütün dünyada ticari yönü de çok fazla önem kazanmıştır. Bana göre bugün de, sevilenlere verilecek en güzel hediye ona sevgiyi göstermektir.

Böyle olursa sevgimiz kalıcı olur. Dünya çıkarlarına dayalı sevgi; yalancı bahar gibidir, erken kaybolur, aldatıcı olur. Sevgililer Günü’nde sevdiğimize vereceğimiz en güzel hediye ona sevgimizi sunmaktır. Bu nedenle SEVGİ sadece senede bir gün olmamalıdır. Bu güzel günde hemen herkes sevgililerine veya eşlerine bugünün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verirler. Bu  hediyelerin başında çiçek ve çikolata gelir. Sevgililer Günü’nü çiftler genellikle baş başa geçirirler. Baş başa yenilen romantik bir yemek ya da evde hazırlanan romantik bir sofra en yaygın kutlama şekillerindendir. Ayrıca Sevgililer Günü çok sayıda evlenme tekliflerinin de gerçekleştiği bir gündür. Hep sevgiyle kalın. Gülen yüz, tatlı dil ve her şey gönlünüzce olsun. İyi hafta sonları. MASKE, MESAFE, HİJYEN.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap