SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tıp Bayramı
15.03.2022

Tıp bayramı her Mart ayının 14’ünde kutlanan Türkiye’de tıp alanında ki çalışmaların, hizmet sorunlarının tartışıldığı ,bilime katkılarının ödüllendirildiği  bir anma ve kutlama günüdür.

Tıp Bayramı’nın tarihçesine baktığımızda 14 Mart 1927 yılında modern tıp okulunun kurulması ile başlayan tıp bayramı günümüze kadar kutlamasını sürdürmeye devam etmiştir. İlk kutlama 1919 yılının 14 martında işgal altındaki İstanbul’da yapılmıştır. O gün Tıbbiye üçüncü sınıf öğrencisi hikmet başarır’ın önderliğinde tıp okulu öğrencileri işgali protesto etmek için toplandı ve harekete Dönemin ünlü doktorları da destek verdi. Bu gösteriler tıp mesleği mensuplarının vatan savunma hareketi olarak başladı. 1976’dan beri sadece 14 Mart günü değil 14 Mart’ı içine alan hafta boyunca kutlama yapılmakta ve bu tip haftası olarak kabul edilmektedir.

Bu tıp bayramında şöyle geriye baktığımızda Pandemi dönemindeki çalışma mücadelelerinde doktorlarımızın hemşirelerimizin hasta bakıcılarımızın hakkı yenmez. Yüzlerce doktor şiddete uğramış ve uğramaya devam ediyor. Bir çok doktor istifa edip yurtdışına gidiyor. Biz onları hala geçici tedbirlerle tutmaya çalışıyoruz. Zaten Türkiye’de kal diyen de yok!

Sonuç olarak bu tıp bayramında da  doktorlarımızın ve Sağlıkçılarımızın özlük haklarının kalıcı çözümlerle yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yüzlerce doktor ve sağlık çalışanı hayatını kaybetmiş ve kaybetmeye de devam ediyor.

Hekimlerimizin değerini bilen büyük Atatürk ne demiş de beni Türkiye kimlerine emanet ediniz.

Buruk da olsa kim doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap