SON DAKİKA
SON DAKİKA


Turizm haftası ve corona
11.04.2020

Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile Türkiye dünyanın önemli turizm merkezlerinden biridir. Ülkemizin bu güzelliklerinden ötürü yıllardır iç ve dış turizm için çok önem taşımıştır. Turizm bütün dünyada üzerinde önemle durulan bir konudur. Çünkü turist gittiği ülkeye döviz bırakır .

 

Bu döviz o ülkenin ekonomik gücünü artırır. Turizme bir de turist açısından bakmak gerekir. Turistik geziye çıkarken hangi istek ve amacı taşıyorsa onu bulabileceği bir ülkeye gider. Turizm kavramı birçok amacı birleştirdiği için çok geniş etkinlik yelpazesine sahiptir. Bu açıdan bakıldığında turizm bir ülkenin kendi yurttaşları arasında duygusal ve kültürel bağları güçlendirecek milli bütünlüğe hizmet eder.

 

Turizm kalkınmanın önemli anahtarlarından biridir .Ancak bu konuda yeterli bilinç düzeyine erişilememiştir. Fırsatçı eğilimler ülkemiz turizmine büyük zararlar vermektedir.

 

İşte bu gerçekler 15 -22 Nisan tarihlerinde Turizm Haftası olarak kutlamayı gerektirmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı yurt ve dünya çapında düzenlediği etkinliklerde Anadolunun kültür zenginliğini ,doğal güzelliklerini ,tanıtmaya çalışmaktadır. Konuyu milli ,manevi ,tarihi kültürel, sanat ve turistik değerlerinin yurtiçi ve yurtdışında tanıtımını yapmak yaptırmak etkinliklerini en etkili hale getirir. 2020 yılına damgasını vuran koronavirüs salgını turizm sektörüne büyük darbe vurmaktadır. Mart ve Nisan aylarını kaybeden turizmci önümüzdeki aylarda ne yapacaktır? Dünya turizm örgütü turizm sektöründe 2020 için %3 olan büyüme hedefini; %20 küçülme olarak revize edip kayıp miktarının 450 milyon $ civarında olacağını tahmin etmektedir. Sektör duraklama dönemine girmiştir. Sektörün kaderi için 15 Mayıs’ı iple çekmektedirler. Sağlıkla kalın evde kalın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap