SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vakıflar haftası
5.12.2019

İnsanların varoluşundan olan yardım duygularını geliştirmek ,dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların günlük zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla 1985 yılından beri 3-9 Aralık tarihleri arasında ‘’VAKIF HAFTASI” kutlanmaktadır. Çevremizde hizmetlerin sürdürülebilmesi için kişilerin ve özel kurumların bağışladıkları maddi ve manevi mülklere VAKIF denir. Bağışlanan mülklerin, eserlerin geleceğe aktarılması ve sağlıklı kalabilmeleri bilinçli bir şekilde korunmalarına bağlıdır. Gelecek nesiller geçmişimizle ilgili ne kadar çok bilgi sahibi olursa geleceğine o kadar iyi yön verebilir. İşte bu nedenle vakıfların önemi büyüktür. İnsanların sosyal dayanışmanın önemini, yardımlaşmayı, birbirine destek olmayı, acı ve mutlu günleri paylaşmayı ,sevgi ve saygı tohumlarını atabilmeleri aralarındaki ilişkilerin iyi olmasına bağlıdır.

 

Kültürümüzün bir parçası olan vakfın tarihçesi çok eskilere dayanır. Günümüzde büyük öneme sahip olan vakıflar Osmanlı zamanında yaygınlaşmış; Cumhuriyetin kuruluşundan sonra da önemini, etkinliğini aynı ölçüde sürdürmüştür. 5 Haziran 1935 tarihinde çıkan bir kanunla Vakıflar Genel Müdürlüğü kuruldu .Ülkemizdeki vakıfların hepsinin yönetimi bu teşkilata verildi. Vakıflar eğitime ,öğretime, sağlık işlerine ,yoksullara ,düşkünlere ,kimsesizlere yardım ve hizmet eden kuruluşlardır .Vakıflar her alanda olduğu gibi ülkemizin sosyal, ekonomik ,kültürel açıdan ve yurt savunmasında da etkilidir .Bu hizmetin sürekliliğini sağlamak hepimizin görevi olmalıdır. Vakıflara maddi manevi yardım ederek gelirlerini çoğaltmak ve çalışmalarını desteklemek veya onlara dolaylı yollardan yardım etmek gerekir.

 

Vakıflar toplumsal yaşamımızda sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri ,sosyal hizmetler ,dini hizmetler ,sanat ve kültür hizmetleri, milli savunma hizmetleri ,iktisadi hizmetler, spor hizmetleri gibi hizmetleri yerine getirir. Tarihin izlerinin yaşandığı bu eserlere yaşamaları için sahip çıkmalıyız.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap