SON DAKİKA
SON DAKİKA


Virüs ve getirdikleri
29.03.2020

Dünya ve Türkiye hastalık nedeniyle çok zor günler geçiriyor. Ülkemizde en çok korktuğumuz dışarıdan ithal edilen malzeme ürünler ve gelen giden insanların virüsü bulaştırması. Bu hastalık dolayısıyla bütün devletler el ele vererek bir çok önlemler almaya uğraşıyorlar. Vatandaşın morali çok bozuk, yüzü gülmüyor, herkes bir ilaç peşinde koşuyor. Devletimiz hastalığın önlenmesi için bir çok tedbir alıyor. İşyerleri, okullar, resmi daireler part time çalışıyor. 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkmaması, gençlerin serbest dolaşmaması, konulan kurallara uyulması isteniyor.

 

Bu işin şakası yok. Alınan her tedbir önemlidir. Yaşamla ölüm arasında bilinmeyen bir gelecek dünyayı ve Türkiye’yi bekliyor. Evde kal, dışarı çıkma kuralına da halkımızın bir kısmı uyuyor bir kısmı bu uyarılara kulak vermeyerek sokaklarda ve boş alanlarda vakit geçirmeye devam ediyor. Virüs bana dokunmaz veya virüs bana bir şey yapamaz. Bu vurdumduymazlık mı, cahillik mi? Bir kısım insanlarımızın bu umursamazlığı

devam ederse yalnız 65 yaş üstü değil tüm millete yasak gelebilir. İnsanları bilinçli ve eğitimli olan ülkelerde insanlar kendilerini evlerine kapatıyor.

 

Koronavirüs tüm dünyaya etki yapacağı ve herkese zarar vereceği gibi ayrıca da tüm dünya ekonomisine de ağır zararlar verecektir. Virüs dünya ekonomisinin ateşini yükseltip süratli bir şekilde yayılmaktadır. Virüs her yeri kapattırdığından; issizlik ordusuna yenileri eklenmektedir. Herkes dert küpü. İnşallah alınan tedbirlerle bu krizi de aşacağız.

Hoşça ve sağlıkla kalın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap