SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yaşasın 23 Nisan
23.04.2023

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz;

Milletin kaderi 103 yıl önce bugün değişti. 23 Nisan 1920’de Meclis açıldı. Ulusun egemenlik ilan edildi. Ulu Önder Atatürk bu anlamlı günü bütün çocuklara armağan etti. Her 23 Nisan’da bayram coşkusu kutlanarak arttı.

Yıl 1920, bir milletin bağımsızlığı için büyük bir mücadele başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yurt savunmasına göğsünü siper etti. Ancak bağımsızlık ve millet egemenliği için atılması gereken çok önemli bir adım vardı. Milletin temsilcilerinden oluşan meclisin açılması ve o meclis işgal altındaki İstanbul’da değil Ankara’da toplanacaktı. Ulu Önder meclisin açılacağı tarihi ise 23 Nisan 1920 olarak açıkladı.

O gün geldiğinde Ankara’da büyük bir coşku vardı. Mustafa Kemal ve milletvekilleri önce Hacı Bayram Camii’nde cuma namazını kıldı, dualarla ilk meclisin açılışını gerçekleştirdi. Bir milletin kaderinin değiştiği 23 Nisan Türkiye’nin ilk resmi bayramı ilan edildi. Bu tarihi gün 1922’den itibaren ulusal egemenlik bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Türkiye’nin ilk milli bayramı 23 Nisan 5 yıl sonra daha anlamlı bir hal aldı. Atatürk 23 Nisan’ı çocuklara armağan etti. İlk çocuk bayramı kutlaması da 23 Nisan 1927’de Atatürk’ün himayesinde Ankara’da yapıldı. 1981’de kabul edilen kanunla bayramın adı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yarın tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Her bayram olduğu gibi bu kez de on binlerce kişi Anıtkabir’e koşacak. Atatürk’ün hatıraları ile dolu özel eşyaları ülkemizin kuruluş ve cumhuriyetimizin kuruluş hikayesinin anlatıldığı Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı müzeleri Cumhuriyet devrimlerinin anlatıldığı sergi alanları çocukları ve ailelerini ağırlayacak. Anıtkabir çocuk bayramı etkinlikleri kapsamında geç vakitlere kadar açık kalacak.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hediye ettiği bayramları coşku içinde yaşayabilmek adına özellikle hükümet ler ellerinden geleni yapmalıdır. Hiçbir fedakarlıktan kaçmamalıdır. Hedef dünyada Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin bayramını kutluyor, 23 Nisan sevincinin sürekli olmasını diliyorum.

İyi hafta sonları…

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap