SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zafer Bayramı
29.08.2021

30 Ağustos zafer bayramı kutlu olsun. Başkomutan Atatürk’e selam olsun. Anadolu’yu işgal kalkan yunan askerleri ne bozguna uğrattığınız büyük zaferi iki gün sonra kutluyoruz. 99 yıldır gururumuz da milletimizde eksilmedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos’ta Kocatepe’de verdiği taarruz emri 30 Ağustos 1922’de kazanılan başkomutanlık destanına dönüştü. İşte bugün o büyük zaferin yıldönümünde Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Afyon Kocatepe’de başlattığı tarih Anadolu’yu yeniden vatan yaptı. Bir milleti bağımsızlığa kavuşturdu. Tarihe altın harflerle yazıldı. Zafere giden yol 26 Ağustos günü saat 05:30’da Kocatepe’de Türk topçusunun ateşiyle başladı. Türk ordusunun askeri 207.000’di Yunan ordusu 225.000’di. Yunan ordusunun silah ve cephanesi Türk ordusundan çok fazlaydı. Bizim 10 uçağımıza karşı yunan ordusunda 50 adet uçak vardı. Kahraman Mehmetçik bütün yokluğa rağmen cesaret ve inançla kanının son damlasına kadar mücadele etti.

30 Ağustos günü zafer Mehmetçiğin oldu ancak Kocatepe’de başlayan savaş bitmemişti. Atatürk;’’ ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri ‘’diyerek yeni hedefi gösterdi. Kahraman ordu 9 Eylül günü İzmir’e ulaştı. Kenti işgalden kurtardı, düşmanı denize döktü. Atatürk büyük taarruza muazzam bir eser diyerek şöyle anlattı: Bu eser Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesini ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evladı bir Ordu’nun baş komutanı olduğumdan dolayı mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.

O büyük Zafer’in 99. yıl dönümü olan bugünü onur ve mutlulukla kutluyoruz.’’ Memleketimizi esir etmek isteyen düşmanları Behemal mağlup edeceğimize dair olan emniyet ve itimadım bir dakika olsun sarsılmamıştır’’ diye anlatan Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz. İyi hafta sonları 3 ana kuralımızı unutmayalım; MASKE MESAFE HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap