SON DAKİKA
SON DAKİKA


'Azınlık!'
17.03.2020

 


Tüm Dünya korona virüs denilen öldürücü bir enfeksiyonla mücadele ederken, unutulmaması gereken bir gerçeği de gözden kaçırmamak gerek. Kuzey Kıbrıs ‘Türk’ Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Güney’e, yani Rum tarafına olan sevdasının her geçen gün katlanarak artması, yadsınamaz bir gerçek haline geldiğini söyleyebiliriz.

‘Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacak…’ sözlerinden her fırsatta rahatsız olduğunu, Türkiye’den ekonomik anlamda daha az destek almak istediklerini dile getiren Akıncı, ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının’ ‘AZINLIK’ olmak istemediğini söylüyor. Bunu söylerken de ne hikmetse ‘Rum’ tarafından destek istiyor. Hem ‘azınlık’ olmamak için ‘mücadele ediyorum’ diyeceksin, hem de Rumlardan medet umacaksın…

Bu ilginç ve ‘düşünülmeden konuşulduğunu’ değerlendirdiğim ifadeler dile getirilirken; Ada’da yaşanan zulüm, yapılan katliamlar ne çabuk belleklerden silinmiştir…

Rum kesimiyle hiçbir zaman ‘ortak paydada’ buluşulamayacağı; tarihe dönüp bakıldığında ayan, beyan ortadadır. Maalesef görünen o ki; KKTC’de Cumhurbaşkanlığı katı, ‘tarihi’ tozlu raflara kaldırmayı seçmiştir. Fakat Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugünleri görmüş olacak ki; ‘Tarihini bilmeyen bir millet, yok olmaya mahkumdur…’ diyerek aklı selim olan herkesi düşünmeye sevk etmiştir.

İzlenen bu politika; Kıbrıs’ın tüm yönetimini her dönem ele geçirme hayalinde olan Rum kesimini sevindirmekten başka bir anlam taşımamaktadır. Bu anlayış ile atılacak her adım Rum kesimince takdirle karşılanmaktadır.

Bu bağlamda Türkiye’yi Kıbrıs konusunda saf dışı bırakmak isteyen ‘yapı’ Ayşe’nin tatile çıktığını ne çabuk unutmuştur?

Bir not…

1950’lerin sonlarında uluslararası anlaşmalara dayanan bir Türk-Rum Ortak Devleti kurulmuş, fakat Rumlar Ortak Devlet’e razı olmamıştır... Bu devlet Rumlar tarafından 1963 yıkılmıştır!

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap