SON DAKİKA
SON DAKİKA


İşte soykırım!
27.04.2022

Osmanlı döneminde Ermeni çeteleri meşhurdu. Şimdi ise lobileri meşhur. Avrupa ve Amerika’nın her yanında, önemli medya kuruluşlarının içerisinde varlar. Hatta meclisimizde bile yerlerini koruyorlar. Böyle olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti her yıl “Ermeni soykırımı” yaftasıyla karşı karşıya kalıyor. Aslında kocaman bir yalan ve iftira sarmalı. Dünya görmek istediği açıdan bakıyor, ülkemizi abluka altına almak isteyen taraflar da ellerini ovuşturarak bu “soykırım” yalanına sarılıyorlar. Aslında 1915’te Türklerin nasıl mezalime uğradığını gösteren onlarca belge ve söylem var. Kendi karanlık tarihlerine, Türk milletini alet etmekte üstlerine yok. Ölümleri, katliamları Türkiye’nin üzerine yıkıp, dünya kamuoyunda aklanmak isteseler de, Türk milleti kendisine yapılan zalimliği ve hainliği unutmaz.

**

Her şey belgeleriyle ortada. Bakın; 1915 olaylarında işgal kuvveti olarak Osmanlı topraklarına gelen Rus General Maslofski, Van’daki Ermeni çetelerinin yaptıklarını nasıl anlatıyor: “Van mıntıkasında vaziyet karışık bir hal almıştı. 14 Nisan’da Ermeniler Van’da kıyıma başlamışlardı, önce küçük jandarma kıtasını katl ve tard etmişlerdi.”
Yine Sakarya Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Belgeleri’nden faydalanarak aktaracağım rakamlar var. Ermeniler Van’da sadece Aram Yerganyan’ın yönetiminde 10 binin üzerinde Türk kadın, çocuk, ihtiyarı katletti. Van’da 23 binin üzerinde Türk erkek, kadın, çocuk katledildi ve geride sadece bin 500 Türk hayatta kaldı. Bu katliamların derecesi öyle büyüktü ki, o dönem Van’da silah tutan Türk sayısı çok aza inmiştir. Harp dönemi olduğu için şehirde sadece jandarmanın kalması, birliklerin Erzurum’a yönelmesi Ermeni çetelerinin işini daha da kolaylaştırmıştı.

**

Ermenilerin yapmış olduğu tahribatı ve mezalimi 16 Eylül 1916 tarihli hariciye nezareti, yabancı misyonlara gönderdiği genelgeyle şöyle açıklıyor: “Şamaram Mahallesi’nde 200 kadın ve çocuk sığındıkları evde yakılmışlardır. Mirkos köyü beyaz bayrak çektiği halde tecavüze uğramış, köyün kadınları ve kızları bilinmeyen bir yöne götürülmüşler. Bazı köylerde ise öldürülen çocukların etleri annelerine yedirilmek istenmiştir. Aksani ve Hınıs köylerinde 500 kişiye yakın insan Şeyhane köyünde ise 200’e yakın çocuk ve kadın camiye doldurulup diri diri yakılmışlardır. Saray civarındaki halk kılıçtan geçirilmiş, sulara atılarak boğulmuş, 10. 000’in üstünde ceset Van Gölü üzerinde sayılmıştır.”

**
Van’dan başlayıp, Anadolu’ya yayılan, bölgemizde (Trabzon, Kars, Nahcivan) Ermeni ve Rum çeteler tarafından yapılan katliamlar da göz ardı edilemez. Bu katliamlardan sadece birini aktarmak istiyorum. Kürdoğlu nâmıyla ma‘rûf Rum çetesi Santa’da Yomralı 7 Türk’ü katletmişti. 

Vakfıkebir Kaymakamının ise resmî tahkikatıyla sabit olan Ermeni mezâlimi ve soykırımı bu şekilde belgelenmiştir: “Ermeni çetelerinin Viçe’ye girişinde Tahsildar Osman Efendinin evine iltica eyleyen pek çok kadın ve çocuk vahşice şehid edildikleri gibi, otuz kişilik bir Ermeni çetesi tarafından birkaç ev abluka edilerek kadın ve çocukların seçilip bir dereye götürüldüğü ve orada tamamen boğazlandığı ve bu vahşetten kurtulabilen iki kadının da yaralı iken iyi olarak vakayı büyük bir teessürle anlattıkları ve Of kazasının Gül Ali köyünden beş kişilik bir Ermeni çetesinin bir kadına jandarma huzurunda tecavüze kalktıkları ve müdafaaya teşebbüs eden neferin öldürüldüğü ve zavallı kadının da namusu ayaklar altında çiğnendikten sonra bir yanağının ısırılmak suretiyle koparıldığı ve hûnhâr çetenin birçok ulemâyı çeşitli hakaret ve işkencelerle şehid ettikleri, mal ve yiyecekleri tamamıyla alıp götürdükleri ve anlatılması cildler tutan mezâlim ve âdilik yaptıkları resmen açıklanmıştır.”

**
Bu zulüm ve yağmalar Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı’nda belgeleriyle mevcuttur. Yukarıda bahsi geçen belgeli Türk katliamları, yaşananların dörtte biri bile değilken, Türk düşmanlığı üzerine kurulmuş Ermeni diasporası bugün tüm bu ölümlere rağmen ‘soykırım’ yalanını tüm dünyaya organize bir şekilde anlatmaktadır.

**

Bugün Türk’e katil yaftası vurmak isteyen Ermeni lobileri, Türkiye Ermenilerini de rahatsız etmektedir. Dönüp yakın tarihimize bakalım. Bugün Ermenistan Şirak’ta bulunan ve Mehmed Talat Paşa suikastını gerçekleştirdiği bilinen Soğoman Teyliryan heykeli dikildi. Heykelde Soğoman’ın ayağının dibine ise Berlin’de katlettiği Talat Paşa’nın kesik başı yerleştirildi. Kim katil, kim hain, kim cani… Buyurun siz söyleyin! 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap