SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kasadan 50 milyon!
22.10.2019
Türkiye’nin son yıllarda başlattığı en stratejik operasyonlardan biri olan Barış Pınarı Harekatı, başlangıcından günümüze kadar tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Türk devletleri başta olmak üzere Pakistan, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Macaristan ve İspanya gibi ülkeler, Türkiye’ye destek vererek ‘sınır güvenliğinin korunması’  yönünde tavır ortaya koydular. 

Harekata köstek olan ülkelerin sayısı ise o kadar fazla ki, bunları bölge bölge isimlendirmek daha uygun olur. ABD’nin bulunduğu her safta kayıtsız şartsız yer alan Suudi Arabistan’dan tutun da Lübnan, İran, hatta yıllarca yanında dimdik durduğumuz, Filistin bile harekata destek veremedi. Filistin Dışişleri Bakanlığı ‘Çekimser kaldı...’ 

Bu konular şu an sıcağı sıcağına konuşulmasa da Türkiye yaptığı bir operasyonla hangi ülkelerin ne tarafta saf tutuğunu da görmüş oldu. Yalnız bırakıldı demiyorum fakat bazı ülkelerin çekimser kalması halk tabanında hayal kırıklığına neden olduğunu söyleyebilirim.

Bugün harekata ara verilmesinin son günü. 

Bugün ya ‘tamam çekildiler’ diyeceğiz, ya da operasyona devam edeceğiz. 

Tüm dünya bugünü beklerken ve bugüne odaklanmışken,Türkiye’nin iç siyasetinde yine halk nezdinde istenmeyen fakat maalesef temayüller gereği gerçekleşen bir durum yaşandı.

Bildiğiniz gibi başta Barış Pınarı Harekatı olmak üzere, Fırat Kalkanı ve birçok sınır ötesi operasyonlarda Meclis’teki tüm partiler bir araya gelip tek yürek olurken, bu partilerin arasında sadece HDP katılmamıştı. Ve yine aynı HDP’ye devletin kasasından 50 milyon, 99 bin lira para verilecek. Paranın verilme sebebi ise MECLİSE GİRMEYİ BAŞARMASI... HDP’de bu parayı Türk siyaseti (!) ve milleti (!) adına kullanacak. Biz de göreceğiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap