SON DAKİKA
SON DAKİKA


Lombardia örneği ve Ordinaryüslar
31.03.2020

Son günlerde yıllar önce izlediğimiz gerilim filmlerini birebir yaşıyoruz. Büyük bir salgın felaketiyle karşı karşıya kaldığımız bu tarihlerde ülke olarak neredeyse tüm önlemleri almış durumdayız. Hatta insanlar, ‘Sokağa çıkma yasağı’ ilan edilsin diyerek, hükümet yetkililerine telkinde bulunduğu zamanların içerisindeyiz. Bu süreçte her zaman sağduyuya ihtiyaç olduğu, belirlenen kurallara uyulması gerektiği kanaatindeyim. Biz vatandaş olarak kurallara uyarken ya da uymak için çaba gösterirken; televizyon programlarındaki ‘Profesör’ kaftanlı ‘ahkam grubunu’ ne yapacağız?
Ya da kalemi eline alıp, oturduğu sıcacık koltuğundan ‘Neden şehir şehir, bölge bölge vaka sayıları açıklanmıyor’ diye yaygara koparıp, bilinçsiz bir kesimi de arkasına alarak; Sağlık Bakanlığı’na baskı kurmaya çalışan usta köşe yazarlarını (!) nerelere koyacağız?
Bence bu mantalitedeki sözde ordinaryüs (!) ve aydın kişilerin ‘COVİD-19’dan daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum.  Bir yorum yaparken, o yorumun nedenli büyük bir infiale neden olabileceğini maalesef kestirmekte güçlük çekiyoruz.
Bunun en dehşet verici örneğini İtalya’nın yaşadığını gözümüzden hep kaçırıyoruz. İtalya’da ilk görülen vaka Lombardia bölgesindeydi. Vaka ve ölüm sayılarının hızla arttığı bölgede insanlara Lombardia’da salgın olduğu bildirildi. Bunun üzerine orada yaşayan aileler hızla çevre bölgelere ve illere akın etmesi, hemen ardından büyük bir felaketin yaşanmasına; bir ülkenin karantinaya alınıp, on binlerce insanın can kaybetmesine neden oldu.
Türkiye tam anlamıyla Lombardia felaketini iyi analiz edip, ders çıkardı ki; bölge ve şehir olarak vaka sayılarını açıklamadı. Çünkü şehirlerarası geçiş Türkiye’yi daha büyük bir çıkmaza sürükleyebilirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında herkesin merak ettiği bu konuya İtalya’yı işaret ederek cevap vermişti.

Fakat hala anlamamakta güçlük çeken bir kesim var… Usta yazarlar (!) ve TV’de her konuda uzman ordinaryüs gruplara tavsiyem; kamuoyunu doğru bilinçlendirmelisiniz, bilinçlendiremiyorsanız da halkın üzerinde algı oluşturmaktan vazgeçmelisiniz!
Çünkü içinde bulunduğumuz durum, aklıselim olmadığını düşündüğüm tavsiyelere,
altı boş lakırdılara heba edilecek bir durum değil!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap