SON DAKİKA
SON DAKİKA


ÖSYM'den yeni bir hamle bekleniyor
7.04.2020

 
Ülkemizde yaşanan salgın nedeniyle milyonlarca insanın farklı konularda her gün birçok mağduriyetle karşılaştığını duyuyoruz. Devlet, tüm organlarıyla bu mağduriyetleri gidermeye çalışsa da bazı sorunların çözülmesinde gecikmeler yaşandığını düşünüyorum. Bu gecikmeler haliyle mağduriyet yaşayan insanlarımızı psikolojik olarak bir hayli zorluyor.

Salgın sürecinden tartışmasız en çok etkilenen kurumların başında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) geliyor. Hem ÖSYM etkilendi, hem de vatandaş…

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, çeşitli sınavlara girecek olan adaylar için süreç içerisinde müthiş bir özveriyle çalışıyor. Hiçbir adayın mağdur edilmemesi için mesai harcıyor. Fakat ister istemez, değişen sınav takviminin olumsuzlukları da beraberinde getirdiği gözardı edilmeyecek kadar önemli ve kritik olduğu bir gerçek.

Bunun en büyük örneği; 25 Ekim 2020’de yapılması planlanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nın (YDS) sınav takviminden kaldırılması. 25 Ekim’de yapılması planlanan sınavın kaldırılması, sınava hazırlanan, yabancı dil kurslarına para yatıran binlerce öğrenciyi çıkmaza soktu. Şöyle ki başvuruları 19-26 Şubat, geç başvuru tarihi ise 10 Mart 2020 olan ve 12 Nisan 2020’de yapılacak olan YDS/1 sınavı, salgın nedeniyle ileri bir tarihe; 27 Eylül 2020’ye ertelendi. Bu ertelemenin ardından 25 Ekim’deki sınav tarihi ise lağvedildi.  25 Ekim’de yapılacak olan sınava hazırlanan binlerce aday, 20 Nisan’da planlanıp 27 Eylül’e ertelenen YDS sınavına giremiyor. Adaylar, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’den bu konuda adım atılmasını, 27 Eylül’de yapılması planlanan sınav için yeni bir başvuru açılmasını, başvuru hakkı verilmesi bekliyor.

Çünkü; çok sayıda insanın geleceğini etkileyecek olan bu ve bunun gibi sınavlar büyük önem arz ediyor. Özel kurslara ödenen paralar, hazırlanan ders programları ve yapılan planların bozulması birçok insanın psikolojik olarak etkilenmesine ve büyük mağduriyetlerin yaşanmasına sebep olabilir. Bunun yanı sıra dil kurslarında da bir karmaşıklık yaşandığını ifade etmek yanlış olmaz. Bu nedenle süreci ben de yakından takip ediyor; kısa sürede kamuoyunun bilgilendirilmesini temenni ediyorum.



 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap