SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon Büyükşehir Oluyor
30.06.2020

Trabzon, 2012 yılında çıkarılan büyükşehir kanunu ile birlikte 2014 yerel seçimlerinin ardından resmen büyükşehir statüsüne alınmış, Büyükşehir’in ilk belediye başkanı ise Dr. Orhan Fevzi Gümrüçükoğlu seçilmişti. Kendisi Trabzon’a başkanlık yaptığı iki dönemde de birçok eleştiriye maruz kaldı. En büyük eleştiriyi ise büyükşehir yasasının getirdiği ve şehrin en büyük ilçesi konumunda olan Ortahisar ile yakalayamadığı uyum nedeniyle aldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Gümrükçüoğlu arasında sık sık yetki krizi çıktığını söylesek yanlış olmaz.
Trabzon adına bir proje ortaya konulmak istendiğinde ve Ortahisar bu işe talip olduğunu söylediğinde duvara tosladı, bürokrasi hizmetin önüne geçti. Millete hizmet, şehre yatırım askıyla alındı.
Peki, ben bu kanıya nasıl vardım… Ortahisar ne yapmak istedi de yapamadı?
Bunlardan sadece biri Teleferik Projesi diyebiliriz.


**
Ahmet Metin Genç, geçtiğimiz dönemlerde yapılması planlanan teleferik projesiyle çok ilginç sözler sarf etti.
Genç, “Teleferik konusu daha önce ki dönem gündeme gelmişti ve ben bunu yapmaya talip olmuştum. Konuyu o zaman ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan beye taşıdım ve ‘Büyükşehir olarak kendimiz yapacağız’ cevabı aldıktan sonra biz bu işte sarfınazar ettik” dedi.
Nitekim şehre büyük bir getiri sağlayacak olan teleferik projesi süreç içerisinde rafa kalktı, kaybeden Trabzon şehri oldu.

**
Bugüne geldiğimiz de ise, değişim ve gelişim kendini hissettirmeye başladı.
2014’ten bu yana Ortahisar ve Büyükşehir arasında yakalanamayan uyum, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Murat Zorluoğlu’nun seçilmesiyle kırılmış oldu. Göreve geldiği süreç boyunca istişareye önem verdi… Özellikle Ortahisar’a yönelik tüm planlamalarda, çalışma ve projelerde Başkan Genç ile birlikte koordine halinde oldu.
**
Diyebiliriz ki; Trabzon’da birbirlerinin fikirlerine önem veren iki başkan omuz omuza çalışmaya başladı. Bunun son örneği ise; Trabzon’da büyük bir eksikliği kapatan Küçük Dostlar Kliniği’nin yapılabilmesi için yer tahsisi konusunda Zorluoğlu tereddüt etmeden Başkan Ahmet Metin Genç’e tam destek verdi.

Yani, uzun yıllar koordinasyon eksikliği nedeniyle engelleri aşamayan Trabzon,  Başkan Zorluoğlu ile birlikte fiilen de büyükşehir olma yolunda önemli ölçüde mesafe kat etti. Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği ‘istişare anlayışından’ şaşmadığını göreve geldiği süre zarfında herkese hissettirdi.
Bu entegrasyon hiç şüphesiz ki dönüşen ve gelişen Trabzon’un önünü daima açacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap