SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avrupa'da Skor Önemlidir
26.07.2024

UEFA Avrupa Ligi’nin 2. Ön Eleme ilk maçında Slovakya temsilcisi Ruzomberok ile karşılaşan Trabzonspor, elde ettiği 2-0’lık galibiyetle rövanş maçı öncesi avantajı kaptı.

Sıcak bir havada oynanan maçın ilk yarısında daha istekli görünen taraf şüphesiz Trabzonspor oldu. Ancak ev sahibi de yabana atılacak bir takım olmadığını gösterdi. Her iki yarıda da çok sayıda pozisyona girdiler fakat Uğurcan’ı geçemediler. Bir çok yeni oyuncu ilk kez bordo mavili formayı giyerken, Ozan Tufan’ın sağ bekte iyi işler yapması dikkat çekti. Uğurcan’ın kalesinde devleştiği maçta Cihan Çanak’ın golü ise enfesti. Bu tür maçlarda oyundan ziyade skora bakılır. İki aşamalı tur olduğu için deplasmanda alınan iki farklı galibiyet, oldukça önemli. Rövanş maçı öncesinde tur kapısını aralayan Trabzonspor, artık üçüncü tur hesapları yapmaya başladı.

Ufak bir uyarı da yapmakta fayda var diye düşünüyorum. İlk yarıda biraz canlı görünen bordo mavili ekip, ikinci yarının bir çok bölümünde oyundan düştü ve ardı ardına pozisyonlar verdi. Böyle bir takıma karşı bu kadar pozisyon vermek, defans ile orta alanda sıkıntıların olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla buraya önlem alınmalı. 6 milyon Euro değeri olan takımın neredeyse Trabzonspor’dan fazla pozisyona girmesi, düşündürücü. Bu arada ikinci maçta rakibin bulacağı erken gol, işimizi bir hayli zora sokabilir, benden söylemesi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap