SON DAKİKA
SON DAKİKA


Öldük öldük dirildik
19.06.2024

Sonuçta 3-1 kazandık. İyi bir başlangıç oldu bizim için. Gürcistan takımı bu zamana kadar Avrupa ve Dünya Kupaları’na katılmamış bir takım. Ama Sovyetler Birliği’nden tanıdığımız Dinamo Tiflis ve Dinamo Batum’un geleneği ve futbol kültürü bu ülkede çok üst seviyede yaşanıyor. Bizim de oradan Trabzonspor’a aldığımız çok önemli oyuncular var. Ve bize çok katkılar sağladılar.

Dolayısıyla ne kadar güçlü bir takıma karşı oynayacağımızı ben maç öncesinde söylemiştim. Çok agresif, çok koşan bir takım. Yorulmak bilmeyen bir takım. Bize çok büyük güçlük çıkaracağını hemen oyunun 10’uncu dakikasından sonra hissettirmeye başladılar. Çünkü oyun 0-0 giderse onlara doğru evirilebileceğini biliyorduk. Bu takımı yenebilmemiz için ilk golü bizim atmamız lazımdı. Öyle oldu beraberliği sağladılar oyunu dengelediler. Savunma tipik 5-3-2 oynayan bir takım. Ama zaman zaman bunu 3-2-3-2 şeklinde oynuyorlar. Genelde 5’li savunma, hatta kaleciyi sayarsak 6 uzun savunmayla oynayıp ileride daha orta boylu, daha çabuk oyunculara pas yapmadan direkt birinci bölgeden üçüncü bölgeye oynayan bir takım. Mikautadze ve Kvaratskhelia kaliteli oyuncular. Kvaratskhelia dünya starı olabilecek potansiyele sahip bir oyuncu. Onu durdurmakta zorlandık. Oyuna zaman zaman ortak oldular, genelde oyun bizim elimizde geçti. İstatistiklerde önde olabiliriz ama pozitif oyun oynama anlamında Gürcistan yabana atılır bir takım değil, direkten dönen topları olmasa ve son dakikada Samet’in çıkardığı pozisyon olmasa maç berabere bitebilirdi. Risk ettiler, kaleciyi öne çıkardılar, 1 puan almak istediler ama üçüncü golü yediler. Kimsenin beklemediği kadar iyi bir takıma karşı oynadık. Zaman zaman eksik olduğumuz mevkiler oldu. Görüldü ki Barış Alper kenar oyuncusu. İyi bir santraforumuz yok. İyi bir santraforumuz olsa çok daha güzel olurdu. Kaleci Mert de yaşlanmaya başladı. Yediği golde geç kaldı, daha dinamik kaleciyle oynayabilir miyiz? Oynayabilirdik. Futbol böyle bir şey, çok da genç oyunculara yönelmemek lazım. Milli takım burası, sonuç alma yeridir. Bugün kazanılan 3 puan bizim için çok değerli. Millilerimizi öpüyorum. Gruptan lider çıkma şansımız yükseldi. Bunu yapabilir miyiz, yapabiliriz ama bugünkü oyunumuzla şu belli oldu ki Çekya ve Portekiz bize büyük güçlükler çıkartacak. Yağmur saha zeminini etkiledi, oyuncularımız sorunlar yaşadı. Daha çok hırpalandık ama kazanmayı bildik. Millileri tebrik ediyorum. Yolları açık olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap