SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mehter çalıyor ya
29.08.2020

 
Ahh, ahhh! Türkiye’nin genel fotoğrafına baktığımda aklıma Marie Antoienette gelir. Hani şu meşhur “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” sözünün mal edildiği Fransa Kraliçesi.
Kulakları çınlasın.

Neden mi bu karamsarlık? Neden mi içimdeki ürperti?

Varlık-yokluk ikileminde köşe bucak savrulan bir ülkede yaşıyoruz.

İnsanların ekmek kavgasına düştüğü, ekonomik türbülansın yaşandığı, doların Türk Lirası’na nal toplattığıbir dönemde ‘halkın Zekeriya sofrasına kurulduğu” hissi uyandıran yönetim var bu masal ülkesinde!

Ateşbacayı sarmış,uzun zamandır kamufle edilen ve gösterilmeyen duman heryerden çıplak gözle görünmeye başlamış...Sağa sola koşuşan çaresiz işçi, köylü, esnaf çığlık çığlığa...

Merdivenler duman altında kalmış,camı çerçeveyi ateş sarmış ve arada bir kesilen ışıklar...

Ama olsun Mehter çalıyor ya...

Devlet denen o devasa binadan artık sağlıklı bir netice alınamaz olmuş... Gelir dağılımı eşit dağıtılamaz hale gelmiş...Yandaş hep kazanan olmuş ama“yazın’’ dedi gazetelere sanki hiçbir şey olmamış gibi...

Ama olsun Mehter çalıyor ya.

Ülkenin ileriye yönelik hedefleri 3 yılda o kadar küçüldü ki buzdolabındaki, çamaşır ve bulaşık makinesindeki ve Tost, ve kahve makineleri satışlar bugünkü Türkiye için refah düzeyinin, göstergesi haline geldi.

Ben size hatırlatmak isterim ki, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan 2017 referandum sürecinde de “çağdaşlık” ölçütünü “yollarla”,“yapılan hastanelerle”, “köprülerle”, “hızlı trenlerle”, “okullarla” ve ‘’Havaalanları’’ olarak

açıklamıştı.

Ama olsun Mehter çalıyor ya...

Bir eli yağda bir eli balda yaşayan sayısı arttıkça... Asgari ücretle geçinen insanların arada sırada dışarıda yemek yemeleri, bir yerlerde oturup çay kahve içmeleri, ihtiyaç halinde kıyafet, ayakkabı almalarını “lüks” olarak

lanse edip pek çok kişiyi“şanslı” kategorisine soktular. Bu sınıf sadece geçindiklerinin farkında değiller artık.

Orman küçülüyordu ama ağaçlar balta için oy kullanmaya devam ediyorlardı. Çünkü sapı tahtadandı ve kendilerinden sandılar.

Ama olsun Mehter çalıyor ya...

O yeni yetme burjuva tabakası hiçbir şey olmamış gibi kazanma hırsı ile rulet masalarının sağa sola savrulmasına aldırmadan oyunlarını sürdürüyorlar.

O sessiz çoğunluk ise farkında değil.

Biraz olsun farkında olanların çığlıkları ve feryatları duyulur gibi olsa da .

Mehter çığlıkları bastırıyor.

Bugünkü Türkiye’nin özeti işte bu.






 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap