SON DAKİKA
SON DAKİKA


Neden mi kaybettiniz?
12.04.2024

31 Mart 2024’te Türkiye bir yerel seçimi daha kazasız belasız geride bıraktı. Yüksek katılımı olan bir seçim olmadı. Vatandaş güvensiz ve mutsuz, sandığa gitmedi.

Ve göründüğü üzere siyasi cephede işin rengi biraz değişti. Adalet ve Kalkınma Partisi bir süredir sürdürdüğü politikaların sandığa yansımasını hayretle izledi. Ülkemizde yaşanan o derin ekonomik zorluklara ek olarak metropol şehirlere aday gösterilen isimler de şüphesiz AKP’nin Türkiye siyasi gündeminde ikinci sıraya gerilemesine neden oldu.

Cumhur, AK Parti’nin belediye başkan adaylarının söylemlerini inandırıcı bulmadı ve o isimlere prim vermedi, neticede görüşünü sandığa yansıttı. Türkiye’nin özellikle son birkaç yılı oldukça sıkıntılı geçti. Asgari ücretlilerin oranı yüzde 70’lere dayandı. Emekli artık geçinemez oldu.

Hal böyle iken hala çıkmışlar "Neden kaybettik?" diye birbirlerine soruyor, tartışıyorlar.

Birkaç neden üstte yazdım ama bu sorunun gerçekten birçok cevabı var da ben size aklıma gelen birkaçını ayak üstü hemen sayıvereyim:

Adalet ve Kalkınma Partisi, 'İstanbul düşerse Gazze düşer' mavalıyla seçmenleri yanıltmaya çalıştığı için kaybetti!

“Yanlış yapıyorsunuz, gittiğiniz yol yol değil” diye uyarıda bulunanlara “Hain, terörist, FETÖ’cü" dediğiniz için kaybettiniz.

Ya her şeyi geçtim…

Memura verdiğiniz o kallavi zammı emekliye vermediğiniz için yani yurttaşlar arasında hiç de adil olamadığınız ve adaletsiz olduğunuz için kaybettiniz.

Durun, devam ediyorum!

Deprem suçlularını yargılamadığınız, insanlardaki adalet duygusunu öldürdüğünüz için kaybettiniz!

Yüzyılın depremi dediğimiz o yıkıcı depremden sonra Adıyaman’da yapılan deprem konutlarını kurada Menzil cemaatine dağıttığınız için kaybettiniz!

Her girdiği yazılı sınavı 90-95’le geçen gençleri sözlü mülakatlarda elediğiniz, yani bilgiye değil torpile göre alım yaptığınız için kaybettiniz!

Sizleri yaptığınız yanlışlarınızdan dolayı eleştiren veya Twit atana zırt pırt soruşturma açıp ifadeye çağırtarak yıldırmaya çalıştığınız için kaybettiniz!

Bir kilo et 500 lira, benzin 44 lira, dolar 33 euro 35 lira olmuşken cumhur sokakta inim inim inlerken sizler son model makam araçlarıyla konvoy yapıp lüks içinde yaşadığınız için kaybettiniz!

Şimdi benden söylemesi…

Görünen o ki sizi o makamlara taşıyanlara karşı kibirli davranışlarınıza devam ederseniz bu gidişle daha çok kaybetmeye devam edeceksiniz!

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap