SON DAKİKA
SON DAKİKA


Meclis kürsüsünde Trabzon'daki mülakat
5.06.2024

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen bizim AKP’li milletvekilini suçlamış!

Güya Trabzon AKP milletvekili Vehbi Koç Ankara’da kendisini TBMM’de ziyaret eden Büro Memur-Sen Trabzon Şube yöneticilerine ziyaretleri için teşekkür edip sosyal medyasında paylaşmış ve bu iki kişi aniden görevde yükselip müdür oluvermişler!

Hâlbuki bu kişilerden biri yazılı sınavda 79 almış ama birden müdür oluvermiş!

Sayın CHP’li vekil, AKP reisinin kaldırdık dediği “mülakat” diye bir sistem var unutmayın.

TBMM ziyaretleri elbette görevde yükselen bu iki memurun mülakatına katkısı (!) olmuştur. 

ÇAYIN KIYMETİNİ BİLEMEMEK…

Geçen hafta sonu Rize’de Çay Mitingi düzenlendi.

Yöre halkı, üretim maliyeti 17.80 lira olan çay için açıklanan alım fiyatının 17 lira olmasını kabul edilemez buldu ve haykırdı: Emeğimizi çalmayın…

Dünyada İrlanda’dan sonra en fazla tüketimi Türkiye’de…

Türkiye’deki çay üretimi Cumhuriyet döneminde başlamış, ayrıca çay bahçeleri üzerine kar yağan dünyadaki tek çay bahçeleri. Dünyadaki çay üretilen diğer bölgeler tropikal bölgelerdir ve buralarda kar yağışı görülmez.

Elimizdeki kıymeti bilmiyoruz, bizi yönetenlerde elimizdeki değeri yerlerde sürütüyor.

Resmen fiyatı aşağıda tutup çiftçinin tarımdan vazgeçmesini istiyor iktidar, belki de görevi budur kim bilir…

MAARİF VAKFINA 5,7 MİLYAR TL KAYNAK…

Resmi gazetede yayımladılar ve Türkiye Maarif Vakfına hepimizin cebinden 5 milyar 702 milyar Türk lirası kaynak aktardılar, hayırlara vesile olsun…

Bilindiği gibi bu vakıf Fetullahçılardan el koyulan okulları işletiyor.

Para yok diye doğru düzgün atama yapma, tasarruf tedbirleri kapsamında okullara elektrikli su ısıtıcılarını kullanmayın diye yazı gönder ama söz konusu vakıf olunca şak diye parayı babanın malı gibi oraya aktar!

Haram zıkkım olsun, nasıl olsa denetleyen yok sizi…

RÜŞVETE DİREK İDAM…

Çin’de kamuya ait varlık yönetimi şirketi eski genel müdürü “rüşvet” ve “görevi kötüye kullanma” suçlaması ile yargılanmış ve mahkeme direk idam cezasına mahkûm etmiş.

Geçmiş zamanlarda zannetmeyin, 30 Mayıs 2024 tarihli haberlerde duyuruldu yeni yani.

Düşünsenize Türkiye’de bunu uyguluyorsunuz, iddia ediyorum özellikle belediyelerde personel açığına neden olur. Aslında Türkiye’de ben idamı falan geçtim, cezası bile yok! Eskileri hatırlıyorum bu işler gizli kapaklı yapılırdı, adamlar artık aleni rüşvet alıp veriyor.

Hiç kimsenin “yakalanırız” diye bir korkusu da yok, rüşveti sıradan bir olay haline getirdiler.

Tek adam devri böyle işte, sizin eseriniz…

TASARRUFA ÖĞRETMENİN ÇAYINDAN BAŞLAMAK…

Çayı kantinden içsinler diye kantincilerin bir parmağı mı var dedim önce kendi kendime ama bir baktım öyle değil koca bakanlık “Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesi” yayımlayınca Safranbolu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vazife çıkararak tüm okullara “ısıtıcı çay makinesi” kullanılmaması yönünde bir talimat gönderilmiş…

Alkışlıyorum, memleketimizi kurtaracak hatta ekonomimizi şaha kaldıracak bir hamle.

Zaten memleketimiz bir çay içenlerden battı bir de memur servislerinden. Yoksa şuan ki durumumuzdan; ne her gün milyonlarca dolarlık maliyete neden olan 1001 odalı sarayımızın, ne mültecilere harcanan paraların, ne hazine garantili müteahhitlere döviz cinsinden ödenen haraçların, ne kur korumalı mevduat denilen garabetin, ne dağıtılan seçim ulufelerinin, ne de popülizm ve partizanlıkla balon gibi şişirilen devlet kadrolarının asla ve kata alakası yok.

Sıkı tutunun fena yükseliyoruz bu sefer…

AZİZ YILDIRIM’DAN ACUN’A FETÖ İDDİALARI…

Türkiye gerçek bir hukuk devleti olsa Fenerbahçe eski başkanı-yeni başkan adayı Aziz Yıldırım’ın Ali Koç’un listesinde olan Acun Ilıcalı hakkındaki iddialarına hemen Cumhuriyet savcıları soruşturma başlatırdı…

Hadi savcıları geçtim umudum yok, Fetö ile ortaya atılan iddialarda ve eğer bu cemaat bağlantılarının doğruluğu ortada ise Tayyip Erdoğan ne yapıyor arkadaş? Fetö hareketi hem Cumhuriyete hem de bizzat Reis’in şahsına yapılan bir hareket değil miydi? Bu yüzden Tayyip Erdoğan’ın bir soruşturma başlattırması gerekmez mi?

Fenerliler siz yıllardır kendinizden başka herkese Fetöcü demediniz mi? Futbolcularınız Fetö’den ceza almadı mı? Kol kola maç yaptığınız savcılar yurt dışına kaçmadı mı? Şikeden yargılanmadınız mı? Başkanınız çıkıp yaptıysam FeBe için yaptım demedi mi?

Siz çok temizsiniz öyle mi?

Bu Aziz-Acun-Koç üçlüsüne “hele bir anlatın bakalım şu olayların doğrusunu” diyerek sorguya çekecek bir tane yürekli savcı yok mu arkadaş ülkemde.

Şahsımın fikri: yiyin birbirinizi…

Bakalım, bekleyip neler olacak göreceğiz…


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap